to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 17.06.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Βολές Κεφαλογιάννη για τον «Μεγάλο Περίπατο» του Κ. Μπακογιάννη (βίντεο)

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» του Κώστα Μπακογιάννη. Βολές για ελλείψεις στον σχεδιασμό από την Όλγα Κεφαλογιάννη - Χριστ.Βερναρδάκης: Αν δεν γίνουν παρεμβάσεις θα μιλάμε για μια «τρύπα στο νερό».


«Δεν ξέρω πόσο αναδεικνύεται η ομορφιά με τα υπέροχα κτίρια μέσα από κόκκινα και πράσινα ταρτάν» σχολίασε σήμερα η βουλεύτρια της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ασκώντας κριτική στον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας»

Πέρα από την αισθητική η Ο. Κεφαλογιάννη μίλησε στην ΕΡΤ για ανεπαρκή ενημέρωση των πολιτώνενώ δεν ελήφθησαν υπόψη άλλα ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Συμπλήρωσε τέλος: «Κρατάω ότι ο δήμαρχος είπε ότι βρισκόμαστε σε πιλοτικό στάδιο, που σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα να γίνουν παρεμβάσεις και διορθώσεις και να εκπληρωθεί ένα όραμα που έχει θετική αφετηρία με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την Αθήνα».

Βερναρδάκης: Αν δεν γίνουν παρεμβάσεις θα είναι μια τρύπα στο νερό

Ο Χρ. Βερναρδάκης συμφώνησε με αυτή την κριτική λέγοντας:

«Συνυπογράφω αυτά που είπε η κ. Κεφαλογιάννη. Κέντρο της Αθήνας δεν είναι μόνο το τρίγωνο. Είναι η Σόλωνος, είναι η Λ. Αλεξάνδρας και αν είναι να έχουμε έναν σχεδιασμό που απαλλάσσει έναν κυκλοφοριακό φόρτο από την Πανεπιστημίου για να το μεταφέρει στη Σόλωνος οι παρεμβάσεις θα είναι μηδενικού θετικού αθροίσματος.»

«Αν δεν συνοδευτεί η όποια παρέμβαση από ολοκληρωμένες και μεγάλες παρεμβάσεις στην υποπεριφέρεια του κέντρου τότε έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Χωρίς ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό δυστυχώς το κέντρο της Αθήνας θα μείνει απροσπέλαστο για τους κατοίκους του ευρύτερου κέντρου. Θα είναι ένα τουριστικό κέντρο».

«Δεν θα πρέπει στην παρέμβαση να δοθεί μία ποσόστωση για το Airbnb; Αν οι κάτοικοι αναγκαστούν να φύγουν από το κέντρο τότε θα έχουμε τα προβλήματα εγκληματικότητας που πολύ σωστά επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη. Κάποτε θα πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό για την πεζοδρόμηση της Μασσαλίας; Αυτή η πεζοδρόμηση λειτούργησε θετικά; Διότι έχουμε και εστίες εγκληματικότητας και διακίνησης ναρκωτικών», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Πρέπει επίσης να λυθεί το πρόβλημα της προσβασιμότητας των αναπήρων. Είναι ένα τεράστιο έλλειμμα στο σχεδιασμό που έχει γίνει. Ελπίζω να διορθωθεί τάχιστα».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως «χωρίς το σχέδιο να εμφανίζει το πώς διαμορφώνονται οι περιφερειακοί δρόμοι και τα πεζοδρόμια και η κίνηση των αυτοκινήτων στην περιοχή δεν μπορούν να αποκόψουν την Πανεπιστημίου». «Φαίνεται να μην υπάρχει σχεδιασμός» συμπλήρωσε ο κ. Σκανδαλίδης ενώ αναφέρθηκε στο σχεδιασμό Τρίτση με τη χρήση του τραμ.

Kατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)