to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 22.11.2019

Πολιτισμός

Σήμερα η βιβλιοπαρουσίαση της ανθολογίας για την Σούλα Παναρέτου από τον «Πουλαντζά»

Παρουσίαση του βιβλίου «Κρείττον σιγάν; Μνήμη Σούλας Παναρέτου. Απάνθισμα κειμένων» από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου


Στον φιλόξενο πολυχώρο Σπούτνικ στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Κρείττον σιγάν; Μνήμη Σούλας Παναρέτου. Απάνθισμα κειμένων» από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 6.30μμ.

Την ανθολόγηση/επιμέλεια του βιβλίου έχει κάνει η Ιλεάνα Σακκά, αν. μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, ενώ στο πλάι της θα παραστούν και θα μιλήσουν κατά την παρουσίαση οι: Ντίνα Βαΐου, καθηγήτρια ΕΜΠ, Ειρήνη Φερέτη, πρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας,και Νίκος Φίλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου, όπως το μοιράζεται μαζί μας από τώρα το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς:

«Η Σούλα Παναρέτου υπήρξε μία σπουδαία γυναίκα, μία πληθωρική, αυθεντική, οξυδερκής και διορατική προσωπικότητα. Το ολοκληρωτικό δόσιμό της στην υπόθεση της αριστεράς και στα κινήματα τη χαρακτήρισε ως το τέλος της ζωής της.

Η συμβολή της στην ενδυνάμωση των ιδεών της αριστεράς και στην ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων ως ανθρώπινων δικαιωμάτων υπήρξε αναμφίβολα καθοριστική. Τα κείμενά της το αποδεικνύουν, όπως, επίσης, αποδεικνύουν τη διαχρονικότητα και τη διορατικότητα της σκέψης της. Ήταν μία γυναίκα με τεράστια εμβέλεια και διακομματική αποδοχή.

Η εβδομαδιαία στήλη «κρείττον σιγάν;», απάνθισμα της οποίας αποτελεί η παρούσα έκδοση, σχολίαζε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, εθνική ή διεθνή, με πολιτική εμβρίθεια. Η στήλη αυτή αποτέλεσε για χρόνια μία πολύτιμη βοήθεια στη διαμόρφωση σφαιρικής άποψης γύρω από εθνικά και διεθνή γεγονότα. Αυτά τα κείμενα αποτελούν ανεκτίμητη κληρονομιά για να πορευόμαστε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Πέρα από την επιλογή των άρθρων της στήλης «κρείττον σιγάν;» η παρούσα έκδοση συμπληρώνεται τόσο από κομβικές ομιλίες της ίδιας της Σούλας Παναρέτου όσο και από κείμενα που έγραψαν για εκείνη άνθρωποι που τη γνώρισαν μέσα από τη δράση της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)