to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βίτσας - Λαφαζάνης: Δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας με τη ΝΔ (βίντεο)

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν κυβερνητικές φωνές που αναφέρονταν σε έναν ιδιότυπο συμβιβασμό Αριστεράς – δεξιάς οπότε καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύτηκε στο Έθνος και για πρώτη φορά θέτει ερώτημα περί κυβερνητικών συμμαχιών, παρουσιάζοντας υψηλό το ποσοστό των πολιτών που θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.


Τόσο ο γραμματέας, Δ. Βίτσας, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης στις πρωινές εκπομπές του ΣΚΑΙ και του ΑΝΤ1 ήταν κατηγορηματικοί.

Ο Δ. Βίτσας τόνισε ότι η δήθεν τάση που εμφανίζεται αποτελεί άλλον ένα πολιτικό ελιγμό της κυβέρνησης, μια «προσπάθεια της σοσιαλδημοκρατίας να συνεχιστεί η ίδια πολιτική.» Επιπλέον είναι ξεκάθαρο ότι δρομολογούνται νέα μέτρα, σύμφωνα και με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ. Επιχειρεί να μεταθέσει για μετά τις εκλογές την υπογραφή που θα της ζητηθεί για το χρηματοδοτικό κενό, άρα από μία νέα κυβέρνηση. Είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην επιβαρυνθεί με την πολιτική ευθύνη για λήψη νέων μέτρων.

«Καμία συναίνεση με τη Ν.Δ. δεν μπορεί να υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά και ο Π. Λαφαζάνης, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει καμία πολιτική βάση συνεννόησης. Δεν αρκεί να λέμε «όλοι μαζί», αλλά χρειάζεται να θέσουμε το ερώτημα στη βάση ποιας πολιτικής. Η πολιτική της λιτότητας θα συνεχιστεί και απαιτείται να υπάρξει ένας εναλλακτικός δρόμος και σε αυτή την προοπτική διεξόδου εργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)