to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

VIP κλίνες ΜΕΘ: Κοτανίδου και «Ευαγγελισμό» δείχνει ο Παπανικολάου

Σε αποκαλύψεις με ονοματεπώνυμο προχώρησε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ για την ευνοϊκή μεταχείριση ασθενών στις ΜΕΘ


Ονόματα και... διευθύνσεις έδωσε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου σε συνέχεια των καταγγελιών για ευνοϊκή μεταχείριση επώνυμων ασθενών και εισαγωγή τους σε ΜΕΘ. Μιλώντας στην εκπομπή Kontra24 και την Αναστασία Γιάμαλη, κατονόμασε την Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αναφέροντας ότι είναι υπεύθυνη των συγκεκριμένων κλινών στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο - τρεις καθηγητές προσβάλλουν τους χιλιάδες εργαζόμενους του ΕΣΥ, αλλά και τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που δίνουν τον αγώνα κατά της πανδημίας μαζί με τους γιατρούς. Μάλιστα τόνισε ότι δεν φταίνε όλες οι πανεπιστημιακές κλινικές, φέρνοντας ως παράδειγμα το τμήμα του Αττικού Νοσοκομείου, στο οποίο δεν εντοπίζεται πρόβλημα. Επίσης, δεν έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα στην περιφέρεια.

Ωστόσο, ούτε το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" ευθύνεται για την κατάσταση, είπε ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ κατηγορώντας την Αναστασία Κοτανίδου για τις συγκεκριμένες πανεπιστημιακές κλίνες που είναι υπό την ευθύνη της.

Δικαιολογίες για τη διαλογή

Παράλληλα ο Π. Παπανικολάου υπογράμμισε ότι ο Θάνος Πλεύρης αφενός προχώρησε σε αναφορά στον εισαγγελέα κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, αφετέρου δικαιολόγησε την έκτακτη μεταφορά του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έναντι άλλων ασθενών, αντί να την ερευνήσει.

«Ο κ. Πλεύρης έκανε μεγάλο ατόπημα. Αντί να διερευνηθεί το συμβάν με τον μητροπολίτη, είπε ότι οι δεκάδες ασθενείς που ήταν περισσότερες μέρες στις λίστες δήθεν δεν είχαν πάει σε ΜΕΘ, όχι γιατί δεν υπήρχαν κλίνες, αλλά γιατί ήταν ασταθείς. Λες και ο μητροπολίτης ήταν σταθερός» ανέφερε ο Π. Παπανικολάου.

Κυβερνητικό σωσίβιο η Κοτανίδου

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας προχώρησε εσπευσμένα σε συνέντευξη Τύπου, στον απόηχο των καταγγελιών για τη διάκριση ασθενών στις ΜΕΘ. Η πρόεδρος της Εταιρείας Αναστασία Κοτανίδου διέψευσε κατηγορηματικά όσα ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα ο Μιχάλης Γιαννάκος και ο Πάνος Παπανικολάου, τονίζοντας ότι δεν γίνεται επιλογή, αλλά διαλογή ασθενών με βάση επιστημονικά κριτήρια.

Ωστόσο, στην ίδια συνέντευξη, η Α. Κοτανίδου εξέθεσε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δήλωσε ότι είναι αδόκιμη η αναφορά του πρωθυπουργού για ίδιας ποιότητας νοσηλεία εντός και εκτός ΜΕΘ.

Από πολλούς, πάντως, η έκτακτη εμφάνιση της Α. Κοτανίδου και της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας -οι οποίοι έχουν σιωπήσει στο παρελθόν μπροστά στη συνεχιζόμενη τραγωδία που εκτυλίσσεται στις ΜΕΘ- έγινε κυρίως για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει τα κενά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως προς τη διαχείριση της πανδημίας στο ΕΣΥ. Είναι εξάλλου γνωστό ότι η Α. Κοτανίδου είναι σύμβουλος στο Μαξίμου σε αυτά τα ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η μετακίνηση του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στον "Ευαγγελισμό", εις βάρος άλλων ασθενών που ανέμεναν μέρες για μία κενή κλίνη ΜΕΘ, εκθέτει ανεπανόρθωτα το σύστημα διαλογής που διαχειρίζεται το ΕΚΕΠΥ - ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα (χθες αρνητικό ρεκόρ πανδημίας με 130 απώλειες) και το προσωπικό γίνεται «χίλια κομμάτια» για να καλύπτει τις τρύπες των 7.000 αναστολών και 2.000 συνταξιοδοτήσεων. Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς μένουν εκτός ΜΕΘ αναμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι και κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη για να κρατηθούν στη ζωή...

Καταθέτει σήμερα ο Γιαννάκος

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, παρουσία και της ΟΕΝΓΕ, θα καταθέσει σήμερα στις 9 π.μ. αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ. Στη συνέχεια, στις 11 π.μ., η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)