to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 19.12.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

"Βίωσα τη λύσσα και το μίσος των αστυνομικών"

Καταγγέλλεται η συνεργασία αστυνομικών - Χρυσής Αυγής κατά την αντιρατσιστική πορεία στη Νίκαια


"Δέχθηκα τηλεφώνημα από τη δουλειά μου -εργάζομαι σε ιδιωτική κλινική ακριβώς απέναντι από το Γενικό Κρατικό- ότι δύο με μπλουζάκια 'Χρυσή Αυγή', στην προσπάθειά τους να μπουν στην πορεία, έσπασαν την τζαμαρία της κλινικής. Βγαίνοντας από τη δουλειά δέχθηκα απρόκλητη επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ, που με την πίσω πλευρά του γκλομπ με χτύπησε στο κεφάλι. Ο επόμενος αστυνομικός των ΜΑΤ μου έριξε μια κλωτσιά ενώ ήμουν πεσμένη κάτω. Τότε ένας άνδρας πέφτει πάνω μου να με σώσει και τον χτυπούν και αυτόν -αργότερα έμαθα πως του έσπασαν το χέρι. Μια άλλη γυναίκα φώναζε στα ΜΑΤ να σταματήσουν και οι αστυνομικοί της απάντησαν 'ναι, είμαστε χρυσαυγίτες και μας κρατάγατε εδώ από τις δύο η ώρα. Τώρα θα καταλάβετε'. Βίωσα τη λύσσα του αστυνομικού και το μίσος σε βάρος μιας γυναίκας, μητέρας, εργαζόμενης, συνδικαλίστριας".


Με τα λόγια αυτά περιέγραψε χθες σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Γεωργία Ευθυμίου, η συνδικαλίστρια νοσηλεύτρια που τραυματίστηκε στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ την Κυριακή, λίγα μέτρα μακριά από την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια και ενώ εκείνη τη στιγμή δεν γινόταν κανένα επεισόδιο στον χώρο όπου δέχθηκε την επίθεση από τον αστυνομικό.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση της Κυριακής στη Νίκαια όμως σημαδεύτηκε και από την πολύωρη περικύκλωσή της από εκατοντάδες αστυνομικούς, που εντούτοις άνοιξαν τις γραμμές τους για να διαφύγει το μηχανάκι με δύο άνδρες με μπλούζες της Χρυσής Αυγής που νωρίτερα περνούσαν με ταχύτητα μέσα από τα μπλοκ της συγκέντρωσης, με αιχμηρά μάλιστα αντικείμενα στα χέρια, προσπαθώντας να χτυπήσουν όποιον μπορούσαν. Το περιστατικό καταγγέλθηκε, όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς, στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., από τον οποίο ακόμα περιμένει σχετική ενημέρωση.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε, με τη σειρά του, ο Π. Κωνσταντίνου για τη συνεργασία αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή.

Ε.Ζ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)