to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βιομηχανικά απόβλητα σε λατομείο στους πρόποδες του Ολύμπου

Πριν από δύο μήνες οι πολίτες της Πιερίας πληροφορούνταν έκπληκτοι ότι ο Δήμος Δίου-Λιτοχώρου συμφώνησε ώστε να ταφούν 82.000 τόνοι βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρείας TOSOH στον χώρο του λατομείου που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου.


Το υλικά αυτά αποτελούν απόβλητα της εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου, του βασικού δηλαδή συστατικού των ξηρών στοιχείων (μπαταρίες). Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη στη δημοτική επιχείρηση, η οποία τώρα ζητά την παραχώρηση δημόσιας έκτασης 95.000 στρεμμάτων στους πρόποδες του Ολύμπου για την επέκταση των λατομείων που ήδη λειτουργούν εκεί από Αθηναίο επιχειρηματία.

Το απίστευτο γεγονός καταγγέλλεται από την ομάδα δράσης Πιερίας, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες και τους φίλους του βουνού των θεών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να ενώσουν τις φωνές τους και να αντισταθούν στο ξεπούλημα του Ολύμπου!
Το απίστευτο γεγονός καταγγέλλεται από την ομάδα δράσης Πιερίας, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες και τους φίλους του βουνού των θεών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να ενώσουν τις φωνές τους και να αντισταθούν στο ξεπούλημα του Ολύμπου! Η δημόσια περιουσία δεν είναι ιδιοκτησία καμιάς δημοτικής αρχής, ο Όλυμπος δεν πρέπει να γίνει αμμοχάλικο. Αν η αιτούμενη έκταση παραχωρηθεί στα λατομεία, η ευρύτερη παραολύμπια περιοχή θα υποστεί ανεπανόρθωτη φυσική, αισθητική και πολιτιστική βλάβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή βρίσκονται άλλα 5 λατομεία, άλλα νόμιμα και άλλα παράνομα, κάποια από αυτά ανενεργά και άλλα σε λειτουργία, ενώ σε κανένα δεν έχουν γίνει οι οφειλόμενες από τον νόμο εργασίες αποκατάστασης του χώρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)