to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:51 | 11.01.2015

πηγή: in.gr

Διεθνή

Βίντεο του νεκρού συνεργού των αδελφών Κουασί να δηλώνει μέλος της ISIS

Αυθεντικό θεωρείται βίντεο στο οποίο ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένοπλος στην υπόθεση του εβραϊκού σούπερμαρκετ στο Παρίσι την Παρασκευή, δηλώνει μέλος του τζιχαντιστικού «Ισλαμικού Κράτους».


O 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί στο βίντεο που αναρτήθηκε μετά την επίθεση και κατέβηκε μέσα σε λίγες ώρες (Φωτογραφία: Associated Press)

Παράλληλα, στα ΜΜΕ έχει κυκλοφορήσει ηχητικό απόσπασμα από τα όσα έλεγε ο Κουλιμπαλί στους ομήρους πριν την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μετά το θάνατο του Κουλιμπαλί στην επέμβαση στο σούπερμαρκετ και το SITE, που παρακολουθεί ισλαμιστικές ιστοσελίδες, ανέφερε πως η αυθεντικότητά του είναι επιβεβαιωμένη. 

Η σύντροφος του Κουλιμπαλί, η 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιάν, είναι η μοναδική εν ζωή καταζητούμενη του «πυρήνα Κουασί» και φέρεται να έχει διαφύγει στη Συρία. 

Στο επτάλεπτο βίντεο, ο Κουλιμπαλί εμφανίζεται με όπλο, να κάνει ασκήσεις και να μιλάει μπροστά σε σημαία της ISIS. 

Υπερασπιζόμενος την επίθεση στο Charlie Hebdo, ο 32χρονος λέει πως «ό,τι κάνουμε είναι απολύτως νομιμοποιημένο, δεδομένων όσων κάνετε εσείς». «Δεν μπορείτε να επιτίθεστε και να μην περιμένετε αντίποινα, άρα μην το παίζετε θύματα σαν να μην καταλαβαίνετε τι γίνεται» λέει.

To βίντεο, όπως βρίσκεται στην βιντεοθήκη της Haaretz:



«Εσείς φταίτε» έλεγε ο Κουλιμπαλί στους ομήρους

Νωρίτερα, το γαλλικό RTL είχε δημοσιεύσει ηχητικό αρχείο που φέρεται να προέρχεται από την ώρα της ομηρίας στο σούπερμαρκετ. 

Ο Κουλιμπαλί είχε δηλώσει μέλος της ISIS μιλώντας στο τηλέφωνο με το γαλλικό κανάλι BMFTV την ώρα της ομηρίας. Το RTL υποστηρίζει ότι κατά λάθος δεν είχε κλείσει το τηλέφωνο και έτσι το κανάλι (και η αστυνομία) συνέχιζαν να τον ακούν χωρίς να το γνωρίζει. Από εκεί υποστηρίζει το RTL ότι προέρχεται η ηχογράφηση.

«Έχουν βασανίσει ανθρώπους, πρέπει να σταματήσουν να επιτίθενται στο Ισλαμικό Κράτος, να βγάζουν το κάλυμμα από τις γυναίκες μας, να βάζουν τους αδελφούς μας στη φυλακή» ακούγεται να λέει η φωνή στο απόσπασμα. 

Όμηρος τού λέει ότι οι άνθρωποι στο σούπερμαρκετ δεν είναι υπεύθυνοι. «Είστε υπεύθυνοι, εσείς τους χρηματοδοτείτε, εσείς τους ψηφίζετε, εσείς πληρώνετε φόρους» απαντά. Όταν ο όμηρος του λέει ότι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρους, αυτός του απαντά ότι «δεν είστε υποχρεωμένοι, εγώ δεν πληρώνω φόρους».

Στο τέλος, ο άνδρας που φέρεται να είναι ο Κουλιμπαλί λέει πως «δεν καταφέρνουν ποτέ να μας νικήσουν, όπου και να πήγαν δεν το κατάφεραν, επειδή ο Αλλάχ είναι μαζί μας».

To ηχητικό απόσπασμα που αποδίδεται στον Κουλιμπαλί:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)