to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 11.03.2022

Πολιτική

Το βίντεο που καταρρίπτει τα ψέματα Ζούλα για τον ανταποκριτή «φάντασμα» της ΕΡΤ στη Μόσχα

Παραίτηση του «ανεύθυνου» Ζούλα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τονίζει ότι είναι αυτονόητη η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ αλλά και της δικαιοσύνης


Σε ωμή κοροϊδία σχετικά με τον «ανταποκριτή» της ΕΡΤ στη Μόσχα όπου όπως αποκαλύφθηκε μεταδίδει μέσα από το σπίτι του στην Κυψέλη προχώρησε ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ αντί να απαντήσει στον Νάσο Ηλιόπουλο, έκανε διαρροή, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε αποκρύφθηκε ότι ο δημοσιογράφος μετέδιδε από το σπίτι του στην Αθήνα.

Ωστόσο, τα βίντεο διαψεύδουν την ΕΡΤ, καθώς η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου παρουσίαζε τον δημοσιογράφο ως ανταποκριτή από τη Μόσχα. Μάλιστα, υπήρχε και σούπερ που έγραφε «απευθείας - Μόσχα» όταν ο δημοσιογράφος μιλούσε από το σπίτι του στην Κυψέλη.

«Στα πρότυπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας κοροϊδεύει τους πολίτες μπροστά στα ίδια τους τα μάτια» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και σημείωσε ότι «ο κ. Ζούλας προκειμένου να απαντήσει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, δεν τόλμησε να εκδώσει μια στοιχειώδη ανακοίνωση, αλλά κατέφυγε στην μέθοδο των "πηγών της ΕΡΤ", πίσω από τις οποίες φυσικά βρίσκεται ο ίδιος».

Όπως υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, οι «"πηγές της ΕΡΤ" - Ζούλας, λοιπόν, αναφέρουν ψευδώς ότι η ΕΡΤ ποτέ δεν απέκρυψε πως ο εν λόγω δημοσιογράφος μετέδιδε από τη Μόσχα «ανταπόκριση»... μέσα από το σπίτι του στην Κυψέλη.

Όμως τα βίντεο των "ανταποκρίσεών" του διαψεύδουν απολύτως τις "πηγές" και ξεσκεπάζουν το φιάσκο Ζούλα το οποίο προσβάλει ανεπανόρθωτα την ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και εκθέτει τους έντιμους δημοσιογράφους της».

«Αναμένουμε την αυτονόητη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της δικαιοσύνης. Η παραίτηση όλων των υπευθύνων ξεκινώντας από τον ανεύθυνο πρόεδρο της ΕΡΤ είναι μονόδρομος ως ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας μετά τα χυδαία ψέματα και την παραπληροφόρηση» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Ο κ. Αχιλλέας Πατσούκας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με άριστη γνώση των ρωσικών θεμάτων, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ανταποκριτής σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως ο Αντ1, ο Σκάι, η Καθημερινή και η Reαl News και από το 2021 απασχολείται με σύμβαση έργου στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.  Η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον κ. Πατσούκα στην Αθήνα καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον αέρα της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον γιατί αναπαράγεται μια άνευ νοήματος καταγγελία πόσο μάλλον όταν εν λόγω δημοσιογράφος -καίτοι ασθενούσε- ασκούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του».

tags: ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)