to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 01.06.2023

Πολιτική

Βίντεο: Εξοργιστικό ψέμα Κυρανάκη για τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ

Ο Κυρανάκης είπε ότι οι εξαγγελίες δεν συμπεριλήφθηκαν στο μεσοπρόθεσμο γιατί αυτό κατατέθηκε τον Δεκέμβρη ενώ κατατέθηκε Απρίλη!


Το έχουν κάνει σύστημα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να λένε ψέματα και να παρουσιάζουν μία εικονική πραγματικότητα στοχεύοντας στο να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους.

Τον εθισμό της δεξιάς παράταξης στο ψέμα επιβεβαίωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης που ισχυρίστηκε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας δεν συμπεριλήφθηκαν στο μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε στην Κομισιόν από την κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί αυτό κατατέθηκε το Δεκέμβρη του 2022, αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα ο Τρύφωνας Αλεξιάδης βρέθηκε σε πάνελ με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη στο Action24.

Εκεί ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι, «στο πρόγραμμα σταθερότητας 2023-2026 που υποβλήθηκε στην Κομισιόν δεν υπάρχουν προεκλογικές εξαγγελίες που έχουν συμπεριληφθεί μετά στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ».

Καθώς επίσης ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch «χαρακτήρισε αισιόδοξες τις δημοσιονομικές προβλέψεις και σημείωνε πως το πρόγραμμα 23-26 δεν έχουν συμπεριληφθεί οι τελευταίες προεκλογικές υποσχέσεις».

Με αφορμή τα παραπάνω ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ρώτησε τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη «το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί η ΝΔ δεν συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό τις εξαγγελίες αυτές που έκανε την προεκλογική περίοδο. Άλλωστε όλοι ξέραμε το Δεκέμβριο του 2022 ότι πάμε για εκλογές το 2023, αλλά αργότερα όταν κατέθεσαν το μεσοπρόθεσμο γιατί δεν τις συμπεριέλαβε;»

Αρχικά ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δεν απάντησε, όμως ο Τρύφωνας Αλεξιάδης επέμεινε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίζει ψευδώς στην απαντησή του ότι «το μεσοπρόθεσμο κατατέθηκε το Δεκέμβρη του 2022, οι εκλογές έγιναν αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές».

Όμως η σκληρή αλήθεια είναι ότι  το μεσοπρόθεσμο κατατέθηκε στις 29 Απριλίου του 2023, όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος του υπουργείου Οικονομικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)