to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 16.10.2015

Πολιτική

Βίντεο: Διαξιφισμοί στη Βουλή για το «πόθεν έσχες» - Οι τοποθετήσεις Μαντά & Συρμαλένιου (βίντεο)

Eνώ συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα


Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί σημειώθηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, με αφορμή τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» στελεχών της κυβέρνησης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, να τονίζει ότι έχουν, ήδη, δοθεί πλήρεις εξηγήσεις και να ζητά να σταματήσει η «λάσπη».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει πάρει με το μέρος του τον λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, ενώ έγινε εξουσία στηριζόμενο στα μικρομεσαία στρώματα, στη συνέχεια μεταλλάχτηκε σε διαπλεκόμενο κόμμα. «Εσείς σήμερα είστε απολειφάδι του διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Συρμαλένιος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, είχε επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Χρήστο Μαντά: «Μα πόσα εκατομμύρια έχετε εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαντά και δεν ξέρετε πού τα βάζετε; Αυτή δεν είναι κυβερνώσα Αριστερά. Είναι Αριστερά των εκατομμυρίων».

«Δεν μπορεί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρονται με ποταπό τρόπο σε ανθρώπους και κόμματα που το έχουν παλέψει την περίοδο της κρίσης, η οποία δεν έχει αγγίξει κάποια μέλη της κυβέρνησης, όπως δείχνουν τα πόσχεν έσχες τους», αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράμμισε ότι «έχουν, ήδη, δοθεί πλήρης εξηγήσεις και ερμηνείες για το θέμα των πόθεν έσχες». «Δεν χρειάζεται να επαναφέρουμε πράγματα που θα λυθούν και θα απαντηθούν με θεσμικό τρόπο. Η λάσπη πρέπει να σταματήσει εδώ», επεσήμανε ο κ. Μαντάς. «Να είστε περισσότερο προσεκτικοί γιατί ούτε ηθικά άμεμπτοι είστε, ούτε αθώες περιστερές», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Αυγή, enikos.gr

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)