to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 31.01.2023

Πολιτική

«Το Βήμα»: Αποκατάσταση της αλήθειας για Ν. Παππά και τα 3 εκατ. Καλογρίτσα

Πήρε πίσω τα περί εντολής του τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για χρηματοδότηση του Documento από τον επιχειρηματία


Στην αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τον Νίκο Παππά και τη ψευδή είδηση ότι με εντολή του προς τον Χρήστο Καλογρίτσα δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για την έκδοση της εφημερίδας Documento, προχώρησε η εφημερίδα «Το Βήμα».

Στο ρεπορτάζ της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023 υπήρξε δισέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Ο “κόκκινος εργολάβος”, ο Παππάς και η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ Channel» της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη, στο οποίο αναφερόταν ότι: «Μετά το “φιάσκο” του ΣΥΡΙΖΑ Channel, ο Καλογρίτσας, πάλι με την καθοδήγηση του Παππά, διοχέτευσε τα 3 εκατ. ευρώ της επιταγής Χούρι στην έκδοση της εφημερίδας Documento».

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα», όμως, προστέθηκε διευκρίνιση με την οποία αποκαθίσταται η αλήθεια. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Διευκρίνιση σχετικά με τη χρηματοδότηση και συμμετοχές στην εφημερίδα Documento. Στο δημοσίευμα «ΣΥΡΙΖΑ Channel: Ο εργολάβος που έμπλεξε με τα πιτσιρίκια», η αναφορά ότι «μετά το «φιάσκο» του ΣΥΡΙΖΑ Channel, ο Καλογρίτσας, πάλι με την καθοδήγηση του Παππά, διοχέτευσε τα 3 εκατ. ευρώ της επιταγής Χούρι στην έκδοση της εφημερίδας «Documento», αφορά τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, δεν προέκυψε από τον σχετικό έλεγχο ότι τα χρήματα αυτά κατέληξαν στο Documento. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών (ΔΕΕΕ) και στην έκθεση που υπέβαλε, επισημαίνεται ότι δεν προκύπτει ότι το ποσό των 3 εκ. ευρώ που έδωσε η CCC στον Χρήστο Καλογρίτσα, διοχετεύθηκε στο Documento».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)