to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:19 | 24.08.2021

Κοινωνία

Βίλια: Για δέκατη μέρα στις φλόγες - Οργή των κατοίκων

Η φωτιά δε λέει να σταματήσει στα Βίλια, ο κίνδυνος παραμένει λόγω των εστιών που σιγοκαίνε - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε τρεις περιφέρειες


Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση, στην Κάζα Αττικής, με την περιοχή των Βιλίων να βρίσκεται στο επίκεντρο της φωτιάς για δέκατη μέρα.

Στην περιοχή της Κάζας συνεχίζουν να επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 64 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από τη Πολωνία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου, σε δασική έκταση στα πολύπαθα Βίλια συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κυρίως για την διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι από τη φωτιά κάηκαν σπίτια στον οικισμό του Προφήτη Ηλία ενώ περίπου στη μια το μεσημέρι εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 καλώντας τους πολίτες στα Βίλια να εκκενώσουν προς Ψάθα, και από τον Προφήτη Ηλία προς Μάνδρα.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

- Περιφέρεια Αττικής

- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

tags: Βίλια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)