to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 21.06.2019

Πολιτική

Βιάζεται για αυταρχικά μέτρα ο Κ. Μητσοτάκης: Εξήγγειλε φυλακές τύπου Γ', κατάργηση νόμου Παρασκευόπουλου, αναίρεση αλλαγών στον ποινικό κώδικα

Mε έωλα επιχειρήματα ξεδίπλωσε την ατζέντα «νόμος και τάξη» ο πρόεδρος της ΝΔ, στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ


 «Καταργούμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου για να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του «αναπτυξιακού προγράμματος» της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τις αστήριχτες αιτιάσεις κατά τού νόμου Παρασκευόπουλου.

Παράλληλα, εξήγγειλε αλλαγές στον ΠΚ - που αναθεωρήθηκε πρόσφατα, ύστερα από δεκαετίες, για να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα - με τη φράση «οπου πρέπει να γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε άρον-άρον, θα γίνουν».

Ταυτόχρονα μίλησε για δημιουργία τουλάχιστον μίας φυλακής «υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ» με το επιχείρημα ότι πρέπει «να σταματήσει η δράση των συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών». Τέτοιες φυλακές, όπου δεν χορηγούνται άδειες, και υπάρχουν «ειδικά» κελιά για κατηγορίες κρατουμένων, είχε προσπαθήσει να ιδρύσει η ΝΔ και το 2014, στο πλαίσιο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έχει σταθερά στην ατζέντα της. 

Και βεβαίως, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε και τον άλλο διακαή πόθο της ΝΔ, την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ - που έχει επανειλημμένα αποδείξει το ρόλο της στην καταστολή διαδηλώσεων -  καθώς και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου «για να απελευθερωθούν τα πανεπιστήμια από τους μπαχαλάκηδες» - καταχειροκροτούμενος από το κοινό του.

Το σχόλιο της Υπ. Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη:

Ειδικότερα, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της ΝΔ για την ασφάλεια σχολίασε:

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για το αυταρχικό κράτος είναι το μόνο τμήμα του προγράμματός του, που διατυπώνει με πάθος και σαφήνεια χωρίς να χρειάζεται το μεταφραστικό τμήμα της ΝΔ. Προαναγγέλλει σκληρή καταστολή, φυλακές τύπου Γ’ και αντιμεταναστευτική πολιτική τύπου Σαλβίνι.

Όσο για τα άλλα, υπόσχεται αυτά που ήδη υλοποιούμε. Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η παραλαβή 1.300 οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη  η προμήθεια μηχανών και αλεξίσφαιρων γιλέκων, ενώ οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες ήδη εφαρμόζονται».

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)