to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 16.01.2022

Κοινωνία

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη – Δικηγόρος 24χρονης: Μεγάλο κύκλωμα εμπλέκεται στην υπόθεση

Συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία έχουν προκύψει με αφορμή τον καταγγελλόμενο βιασμό 24χρονης κοπέλας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης δίνει μιλώντας στο dikastikoreportaz ο πληρεξούσιος δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Αθανάσιος Ζιωγας.


Συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία έχουν προκύψει με αφορμή τον καταγγελλόμενο βιασμό 24χρονης κοπέλας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης δίνει ο πληρεξούσιος δικηγορος της καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στο dikastikopeportaz.gr, στην καταγγελια της 24χρονης δεν καταγράφονται συγκεκριμένα ονόματα φερόμενων δραστών αλλά όλα όσα θυμόταν από τη μοιραία νύχτα η εντολέας του.

«Κατέθεσε όλα όσα συνέβησαν στο ξενοδοχείο και κυρίως τη συνάντηση που είχε με τρία άτομα την ταυτότητα την οποία δεν γνωρίζει και την «υποδέχτηκαν» στον διάδρομο του ξενοδοχείου όταν δεν ένοιωθε καλά».

Σε ότι αφορά τη δικογραφία και τα ονόματα τα οποία έχουν διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ζιώγας αναφέρει ότι η ανάκριση είναι ανοικτή αλλά η πραγματικότητα λέει ότι με τι στιγμής έχει απολογηθεί ένας νεαρός ο οποίος φέρεται να έκανε δημόσιες σχεσεις σε γνωστό καφέ της Θεσσαλονίκης.

Στην απολογία του ο συγκεκριμένος φέρεται να παραδέχτηκε σεξουαλική συνεύρεση με την 24χρονη ωστόσο επεσήμανε ότι όλα έγιναν συναινετικά. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Την ίδια στιγμή όμως η ανάκριση είναι ανοιχτή και οι δικαστικές Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται στο περιστατικό» σημειώνει ο κ. Ζιωγας.

Εξετάσεις

Κομβικό ρόλο για την έκβαση της υπόθεσης αναμένεται να παίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία πάντως μέχρι την Παρασκευή δεν είχαν σταλεί στην ανάκριση, σημειώνει το dikastikoreportaz.gr.

Αυτό το οποίο εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο η 24χρονη να «ναρκώθηκε» μέσω ειδικού χαπιού καθώς όπως κατάθεσε η ίδια ξύπνησε το πρωι σχεδόν γυμνή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με διάφορα περίεργα αντικείμενα δίπλα της και τότε αντιλήφθηκε το τι έχει συμβεί.

«Μέχρι και την Παρασκευή όποτε και πήρα τα τελευταία αντίγραφα της δικογραφίας δεν είχε συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη εξέταση», ανέφερε ο κ. Ζιωγας. Σημειώνεται πάντως ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώ ενδεχομένως στο κάδρο των κατηγορουμένων προσώπων να προστεθούν και άλλοι νεαροί.

Τι λέει ο δικηγόρος της 24χρονης

Ο δικηγόρος της 24χρονης Θανάσης Ζιώγας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο κύκλωμα. «Είναι μεγάλο κύκλωμα, όχι κυκλωματάκι και πρέπει να εξαρθρωθεί», τόνισε.  Μέχρι στιγμής σε ένα άτομο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το οποίο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της. Οι άλλοι δυο που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι στη διάθεση των αρχών.

Ο δικηγόρος, διευκρίνισε ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία.  Το περιστατικό συνέβη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε ένα πάρτι  που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης. Αυτοί που εμπλέκονται στο βιασμό δεν είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Όμως, το άτομο που κάλεσε την κοπέλα στο πάρτι είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει μαγαζί εστίασης.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Η κοπέλα σύχναζε στο καφέ αυτού και τον γνώριζε καλά. Της πρότεινε να πάει σε ένα πάρτι. «Ένας που εμπιστευόταν, την παρέσυρε», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Πήγε στο πάρτι με μια φίλη της. Στην συνέχεια η φίλη της μαζί με μια άλλη γνωστή έφυγαν. Εκείνη ζαλισμένη ήθελε να φύγει με το δικό της αυτοκίνητο. Όμως, δεν το έβρισκε και πήρε τηλέφωνο τον γνωστό της, που την κάλεσε στο πάρτι, να τη βοηθήσει. Ο γνωστός της την έπεισε να γυρίσει πίσω στο πάρτι, εκείνη όμως έκλεισε ένα άλλο δωμάτιο για να πάει να κοιμηθεί.  Όπως πήγαινε στο δωμάτιό της, τρεις νεαροί, που ήταν στο πάρτι, της έκλεισαν το δρόμο και την ρωτούσαν που πάει. Εκείνη τους είπε ότι ήταν ζαλισμένη και πήγαινε για ύπνο. Την παρέσυραν σε μια σουίτα. Το επόμενο πρωί ξύπνησε μόνη της, χωρίς εσώρουχο, σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζε.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζιώγας, η κοπέλα είχε πιει, αλλά δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα για ναρκωτικά. «Είναι χάλια η ψυχολογική της κατάσταση. Θυμάται ότι ήταν τρία άτομα».

Αλλάζει θέση εμπλεκόμενος που έκανε ανάρτηση

Την ίδια ώρα, ο άνδρας που φέρεται προ ημερών να παραδέχθηκε σε ανάρτησή του στο Instagram να παραδέχθηκε το συμβάν, τώρα αλλάζει στάση και με νέα του ανάρτηση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλάζει τη θέση του, ισχυρίζεται πως του έκλεψαν το κινητό και παρουσιάζει άλλη εκδοχή των γεγονότων.

Στη νέα του ανάρτηση ο άνδρας ισχυρίζεται πως «σήμερα [σ.σ. Σάββατο] κατάφερα να ανακτήσω την κυριότητα του προφίλ μου και άμεσα θέλω να προβώ στη διάψευση της δημοσίευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13/1/2022. Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους "συνοδούς" του την 1/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών».

Πηγές: Έθνος, dikastikoreportaz.gr, News247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)