to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:09 | 04.11.2022

Κοινωνία

Βιασμός 12χρονης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις - Ακόμα μία σύλληψη

Πρόκειται για 43χρονο που αναζητείτο από τις αστυνομικές αρχές για την υπόθεση μαστροπείας και παιδοβιασμού του παιδιού - Πλέον ο αριθμός των συλληφθέντων για την υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας ανέρχονται στους δέκα


(φωτ.: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην φρικτή υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης καθώς συνελήφθη και τέταρτος άνδρας που κατηγορείται και σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «συνελήφθη πριν από λίγο με ένταλμα από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής 43χρονος ημεδαπός για την υπόθεση μαστροπείας στον Κολωνό».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς την Παρασκευή, συνελήφθη και ένας 55χρονος.Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν ηλεκτρολόγο, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί την Πέμπτη ένταλμα σύλληψης.

Οι συλλήψεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, έχουν φτάσει πλέον τις δέκα και αναμένονται περισσότερες.

---------------------------------------------------------

Χτες, Πέμπτη, συνελήφθησαν άλλοι δύο φερόμενοι παιδεραστές, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Πρόκειται για έναν 35χρονο εισοδηματία από τη Δυτική Αττική και έναν 39χρονο πατέρα ανήλικου από το Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι συλληφθέντες είχαν αναγνωριστεί την περασμένη Τρίτη κατά την μαραθώνια κατάθεση της ανήλικης -την τέταρτη κατά σειρά.

Με βάση τις ίδιες πηγές οι τρεις από τους τέσσερις σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης είχαν εμφανιστεί αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων όπου παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, υποστηρίζοντας ότι είχαν επικοινωνήσει με την 12χρονη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας χωρίς -όπως είπαν- να συναντηθούν μαζί της.

«Από τα στοιχεία που έχουμε, πάντως, προκύπτει ότι οι τρεις από τους τέσσερις είχαν συναντηθεί, άσχετα με το τι υποστήριξαν οι ίδιοι. Η υπόθεση έχει περάσει στην κύρια ανάκριση και όλα είναι στην κρίση της Δικαιοσύνης και της ανακρίτριας που εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης», τονίζει ανώτατη πηγή της ΕΛ.ΑΣ. στο ethnos.gr.

Ήδη, συνολικά 17 άνδρες έχουν προσέλθει αυτοβούλως στη Γ.Α.Δ.Α. και όλοι ακολούθησαν την ίδια διαδικασία: έδωσαν ένορκη κατάθεση και παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, λέγοντας και οι 17 ότι δεν είχαν καμία επαφή με την ανήλικη.

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν στο ethnos.gr ότι η εκτέλεση των τεσσάρων ενταλμάτων δεν θα σταματήσει εδώ.

Στην τέταρτη κατάθεση του παιδιού, παρούσα ήταν και η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Το παιδί φέρεται να έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τουλάχιστον 11 άνδρες όπου είχε περιγράψει από την αρχή ότι την βίασαν και για ακόμη μία φορά παρουσία παιδοψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκε να αναγνωρίσει υπόπτους. Όμως, η ψυχολογία της μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις και την σύλληψη της μητέρας της, είναι πολύ εύθραυστη, με βάση ανθρώπους που είναι κοντά στο παιδί. Στην τελευταία της κατάθεση η 12χρονη λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα. Η όλη διαδικασία κράτησε έξι ώρες.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος το παιδί να έρθει ξανά. Τουλάχιστον όχι άμεσα. Τα στοιχεία που έχουμε είναι πολλά και επαρκή», υπογραμμίζει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

«Είναι μία πρωτοφανής υπόθεση που έχει πολύ βάθος. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχουν γίνει τόσες συλλήψεις, αλλά και ότι αυτές θα συνεχιστούν. Μην ξεχνάμε ότι στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει πέσει πολύ μεγάλο βάρος εργασίας και αυτή τη στιγμή όπως και επί τόσες εβδομάδες συνεχόμενα στα ψηφιακά πειστήρια κάνουν αγώνα δρόμου να αναλύσουν όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη και όλες τις συσκευές που έχουν κατασχεθεί. Δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Σε αυτή τη φάση επικεντρωνόμαστε στο να βρεθούν όλοι οι βιαστές και εν συνεχεία θα συμπληρωθεί ο φάκελος όσων είχαν μόνο διαδικτυακές επαφές», συμπληρώνει.

Εκτός από τον Ηλία Μίχο, έχουν προφυλακιστεί άλλοι τέσσερις που κατηγορούνται ότι βίασαν την 12χρονη, αλλά και η μητέρα της ανήλικης που αντιμετωπίζει το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Α. Λύτρας: Η ανακρίτρια ήταν απαξιωτική προς την 12χρονη

Ο Απόστολος Λύτρας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό τόνισε πως τα εντάλματα σύλληψης από την κύρια ανάκριση έχουν καθυστερήσει πολύ και φοβάται πως αρκετοί εμπλεκόμενοι θα διαφύγουν από την χώρα. Έπειτα ο δικηγόρος είπε πως ύστερα από επικοινωνία που είχε με τη θεία της 12χρονης, του ανέφερε πως το θύμα είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

«Η ανακρίτρια δεν είχε την ενδεδειγμένη συμπεριφορά απέναντι στη 12χρονη»

«Η ερώτησή μου είναι γιατί δεν μπήκε στη διαδικασία της αναγνώρισης μία φορά και μπήκε τόσες φορές; Δεν μπορώ να το κατανοήσω» διερωτήθηκε ο κ. Λύτρας. Αποκάλυψε επίσης πως σύμφωνα με τα όσα είπε η 12χρονη στη θεία της, η ανακρίτρια δεν είχε ενδεδειγμένη συμπεριφορά απέναντί της.

«Αυτό που έμαθα, απ’ όσα μου μετέφερε η θεία είναι πως ο τρόπος της ανακρίτριας προς την 12χρονη ήταν ιδιαίτερα απαξιωτικός με αποτέλεσμα να μεσολαβήσει η ψυχολόγος και η αστυνομικός στη διαδικασία για να γίνονται οι ερωτήσεις πιο ήρεμα» εξήγησε ο δικηγόρος.

Νέα στοιχεία για τον οίκο ανοχής

Αναφορικά με τον οίκο ανοχής που ερευνούν οι Αρχές, ο κ. Λύτρας σημείωσε πως βάσει στοιχείων που έχει στα χέρια του, ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής που αναφέρεται στη δικογραφία δεν πρόκειται για επιχείρηση αλλά για ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία που νοικιάζεται ως Airbnb.

«Έξω από αυτόν τον χώρο είναι παρκαρισμένα πολλά παιδικά ποδήλατα» ανέφερε επίσης.

Ολοκληρώνοντας, αποκάλυψε πως την κηδεμονία των παιδιών θα την αναλάβει η γιαγιά τους και πιθανότατα η 12χρονη θα πάει στη θεία της.

Πηγή: Έθνος, aftodioikisi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)