to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 27.10.2022

Κοινωνία

Βιασμός 12χρονης: Αποκάλυψη - Πώς συνδέεται με την υπόθεση της Greek Mafia

Ο οίκος ανοχής στον οποίο φέρεται ότι εκδιδόταν η 12χρονη και το πρόσωπο κλειδί με την υπόθεση της Greek Mafia - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reporters United


Τη σύνδεση της δυσώδους υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό με την υπόθεση της λεγόμενης «Greek Mafia» (κύκλωμα προστασίας στο οποίο φέρονται να μετέχουν άνθρωποι της νύχτας, δικηγόροι και υψηλόβαθμοι αστυνομικοί) αποκαλύπτουν οι Reporters United καθώς τα πλοκάμια του υποκόσμου μοιάζουν να έχουν απλωθεί παντού.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η 70χρονη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στον Βοτανικό όπου ο Ηλίας Μίχος ανάγκαζε τη 12χρονη να εκδίδεται, συνδέεται με την υπόθεση της «Greek Mafia». Συγκεκριμένα, την περίοδο 2015-2016, με βάση πόρισμα της ΕΥΠ με το οποίο παραπέμφθηκε η 70χρονη σε δίκη για την υπόθεση, συνέλεγε τα χρήματα για την «προστασία» οίκων ανοχής.

Σημειώνεται ότι έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο απέκτησε πρόσβαση το Reporters United, αναφέρει ότι ο οίκος ανοχής της οδού Κασσάνδρας είχε σφραγιστεί από το δήμο Αθηναίων στις 8/1/2020. Ωστόσο συνέχισε να λειτουργεί παράνομα.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι προστασία παρείχαν αστυνομικός διευθυντής και πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα, οι Reporters United επικαλούμενοι έγγραφο του Οικονομικού Εισαγγελέα σημειώνουν ότι ως «Greek Mafia» προσδιορίζεται «εγκληματική οργάνωση, στην κορυφή της οποίας ευρίσκοντο κυρίως εν ενεργεία καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ».

Το κύκλωμα στο οποίο φέρεται να συμμετείχε και η 70χρονη «Μαρίνα», είχε εντοπιστεί από την ΕΥΠ μέσω τηλεφωνικών αλλά και φυσικών παρακολουθήσεων την περίοδο 2015-2016 και αφορά στην υπόθεση της «Greek Mafia» όπου «αρχιταμίας» φέρεται ότι ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

«Με την υπόθεση φέρεται να σχετιζόταν και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ο οποίος τελούσε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ καθώς διατηρούσε σχέσεις με τον Μάλαμα και με άλλα μέλη του κυκλώματος και ο οποίος, πριν δολοφονηθεί κι εκείνος, είχε κάνει σαφή αναφορά στις πιθανότητες κάποιες από τις δολοφονίες στο χώρο της εγχώριας μαφίας να είχαν πραγματοποιηθεί από (παρα)κρατικές υπηρεσίες» αναφέρει το Reporters United.

Στη συνέχεια το ίδιο δημοσίευμα συσχετίζει προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων με «συνάδελφό του από τα χρόνια που ήταν στην Αντιτρομοκρατική, απόστρατο πλέον το 2016, τον οποίο φωτογραφίες της ΕΥΠ εμφανίζουν να παίρνει φακέλους με χρήματα από τον “αρχιταμία” Δημήτρη Μάλαμα και σήμερα είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση».

Η ΕΥΠ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των RU είχε καταγράψει μοτίβο συναντήσεων των δύο πρώην συναδέλφων, για την παραλαβή των εν λόγω φακέλων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε μία από τις συναντήσεις τους παρευρέθη και ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΜίτης Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 έξω από την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη. Ο ίδιος εθεωρείτο ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον κόσμο της βαριάς παρανομίας και τον επιχειρηματικό κόσμο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)