to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 15.05.2012

Πολιτική

Βίαιες συλλήψεις ακτιβιστών στο Σύνταγμα + Φωτογραφίες + Βίντεο

Δεκαέξι Ευρωπαίοι ακτιβιστές προσήχθησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί και κρατούνται, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για την απομάκρυνσή τους απο την πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν διανυκτερεύσει, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πρόκειται κυρίως για Ισπανούς, Ιταλούς, Ιρλανδους και Γάλλους, ενώ στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και Έλληνες. Οι ακτιβιστές προσάγονται στις 5.30 στη Σχολή Ευελπίδων, στο κτίριο 16.


Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, περίπου 25 ακτιβιστές έμειναν όλη τη νύχτα στην πλατεία Συντάγματος και το πρωί, όταν υπάλληλοι του δημου πήγαν να καθαρίσουν, αρνήθηκαν να απομακρυνθούν ξαπλώνοντας στο έδαφος.

Ο δήμος Αθηναίων ζήτησε συνδρομή απο την Αστυνομία και μετέβησαν εκεί δυνάμεις για την απομάκρυνση των ακτιβιστών. Πολλοί όμως από αυτούς δεν έφυγαν γι' αυτό προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, κατηγορούμενοι για απείθεια και αντίσταση.

Πριν απο λίγα λεπτά οι 16 ακτιβιστές παρελήφθησαν για μεταφορά στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ ενημερώθηκε η εισαγγελία που θα κρίνει αν απαγγελθούν κατηγορίες.


Τάσος Κουράκης: το σύστημα τρέμει!

Το σύστημα τρέμει όταν ο λαός έρχεται στο προσκήνιο. Πριν λίγο η αστυνομία συνέλαβε 16 από τους 25 ακτιβιστές που ήλθαν για να διαδηλώσουν τη στήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και τους έσυρε διά της βίας στις κλούβες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, που έσπευσε επί τόπου και προσπάθησε να αποτρέψει τη βίαιη απομάκρυνση των ακτιβιστών, δήλωσε ότι "οι προσαγωγές είναι παράνομες και δηλώνουν τον τρόμο των κρατούντων όχι μόνον γιατί κινδυνεύει η παραμονή τους στην εξουσία, αλλά και γιατί βλέπουν ότι το παράδειγμα της Ελλάδας συγκινεί και συνεπαίρνει και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς που μπορεί να παρασύρει στο διάβα του όλο το σάπιο σύστημα. Να είναι σίγουροι ότι ο λαός θα υπερασπιστεί και θα διευρύνει τις κατακτήσεις του. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Ανατροπή στην Ελλάδα. Μήνυμα στην Ευρώπη. Αγώνας μέχρι την τελική νίκη".


Φωτογραφίες






2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)