to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:28 | 10.06.2013

Διεθνή

Βίαιες διαδηλώσεις Ινδονήσιων εργατών στη Σ.Αραβία

Aπογοητευμένοι από τη μεγάλη αναμονή για να πάρουν βίζα εξόδου από τη χώρα, Ινδονήσιοι εργαζόμενοι στη Σαουδική Αραβία διαδήλωσαν έξω από το προξενείο τους στην Τζέντα βάζοντας φωτιά στον εξωτερικό χώρο, ενώ συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας


«Οι εργαζόμενοι πετούσαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι πυροβόλησαν στον αέρα», δήλωσε ένας μάρτυρας που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Τζέντα είπε ότι οι διαδηλωτές μπήκαν στο προξενείο, προκαλώντας την άτακτη φυγή των υπαλλήλων, ενώ υπήρξαν και μικροτραυματισμοί. Όπως ανέφερε ο ίδιος οι διαδηλωτές τελικά διαλύθηκαν ενώ και η φωτιά στον εξωτερικό χώρο του προξενείο έσβησε.

Εκατοντάδες χιλιάδες ξένων εργαζομένων στον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου του κόσμου, προσπαθούν να λάβουν άδεια εργασίας ή να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι την 3η Ιουλίου, όταν η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή τη καταστολή της παράνομης εργασίας. Οι αλλοδαποί εργάτες τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνονται έξω από τα αρμόδια κυβερνητικά γραφεία αλλά και σε προξενικές αρχές υπό θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου, ενώ συχνά αναγκάζονται να κοιμούνται έξω από τα γραφεία για να διατηρήσουν τη θέση τους στη γραμμή.

Η Σαουδική Αραβία προχωρά στην πάταξη της παράνομης εργασίας των ξένων υπηκόων ως μέρος ενός φάσματος μεταρρυθμίσεων στον τομέα της εργασίας με στόχο να πιέσει τους ντόπιους να πάρουν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα Τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, από το 2011, έδειξαν ότι περίπου τα 9/10 του συνόλου των θέσεων εργασίας στις ιδιωτικές εταιρείες καταλαμβάνονται από τα περίπου εννέα εκατομμύρια αλλοδαπούς που ζουν στην χώρα.

Πηγή: tvxs.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)