to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 25.01.2015

πηγή: Ημερησία

Πολιτική

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ - Προς συνέδριο ανασυγκρότησης της παρατάξης

Κίνημα για επιστροφή της ΝΔ στο μεσαίο χώρο ξεκινούν όλες οι «φυλές» του κόμματος, με τους Καραμανλικούς να ετοιμάζονται για πραγματική εκστρατεία, ενώ ήδη βγήκαν τα... μαχαίρια.


Ήδη τα πρώτα σημάδια φάνηκαν τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, ενώ πλέον εκφράστηκαν δημόσια από τον Ευάγγελο Αντώναρο, στενό συνεργάτη μέχρι και σήμερα, του Κώστα Καραμανλή.

«BACK TO THE ROOTS. Επιστροφή στις ρίζες. ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ» έγραψε στο twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος μετά την ανακοίνωση των exit polls που δείχνουν μεγάλη ήττα της ΝΔ. Μάλιστα τόνισε: «Συντριπτική ηττα και πλήρης αποδοκομασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τις έκαναν σημαία της ΝΔ».

«Νιώθω ότι η Νέα Δημοκρατία, το τελευταίο διάστημα, με δικές μας πράξεις και παραλείψεις, έχει αποκοπεί από τον στρατηγικό στόχο του μεσαίου χώρου» ανέφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε δηλώσεις του λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.

«Δώσαμε τον μεσαίο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με την μεσαία αστική τάξη» πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Το σχόλιό του για τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls έκανε ο Γιώργος Βουλγαράκης, μέσω facebook.

Ο πρώην υπουργός έγραψε μεταξύ άλλων ότι «ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στη Ρηγίλλης και τις αρχές της».

Στην ίδια γραμμή φαίνεται ότι βρίσκονται η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Και οι δύο εκτιμούν ότι η στρατηγική που ακολούθησε η ΝΔ ήταν λάθος και απομάκρυνε το κόμμα από το κέντρο.

Από το περιβάλλον Σαμαρά γίνεται λόγος ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται την ενότητα του κόμματος, ενώ αναφέρεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πάει προς συνέδριο ανασυγκρότησης της παράταξης.

Με βάση τα παραπάνω δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά όπως σημειώνεται, ενώ κάποιες αντιδράσεις έχουν ήδη γίνει γνωστές. Τα παραπάνω πιθανότατα θα ειπωθούν από τον κ. Σαμαρά και κατά τη δήλωση που θα κάνει μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)