to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 26.10.2022

Πολιτική

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ για τον Πάτση - «Ασυλία» σε Μητσοτάκη και κάρφωμα Σταϊκούρα από τον Οικονόμου

Τα αμάζευτα στο σκάνδαλο Πάτση επιχείρησε να μαζέψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό Open. Στη διάρκεια της συνέντευξης προσπάθησε για ακόμη μια δυσώδη υπόθεση να βγάλει τον πρωθυπουργό εκτός κάδρου ενώ δεν έχασε την ευκαιρία για να καρφώσει «με το γάντι» τον Χρήστο Σταϊκούρα με τον οποίο συναγωνίζονται στις βουλευτικές έδρες της Φθιώτιδας θυμίζοντας το ποιος έχει την ευθύνη εποπτείας του υπερταμείου, δήλωση που εμμέσως αβαντάρει τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη, Κυρ. Πιερρακάκη


Στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να βγάλει «λάδι» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Πάτση, βρέθηκε ο Γιάννης Οικονόμου. Δεν ήξερε τίποτα, επέμενε απεγνωσμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον πρωθυπουργό, τον ίδιο που δεν ήξερε για τις υποκλοπές ή ότι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι με κορωνοϊό.

«Ο κόσμος αξιολογεί και τα καλά και τις αστοχίες και πράγματα για τα οποία δεν ευθύνεσαι εσύ αλλά τα λούζεσαι στην καμπούρα σου χωρίς αμφιβολία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δηλαδή τι, κάποιος να πει στον Μητσοτάκη ότι φταίει; Για ποιο λόγο; Που ένας βουλευτής δεν είχε καταλάβει ότι ως βουλευτής δεν πρέπει να πηγαίνει και να χτυπάει πόρτες του δημοσίου για να παίρνει δουλειές; Τι να λέμε τώρα» είπε βγάζοντας τον πρωθυπουργό από το κάδρο λόγω... κακής ενημέρωσης βουλευτή!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Οικονόμου απέφυγε πολύ προσεκτικά να πει λέξη για τις δραστηριότητες του διαγραφέντα «γαλάζιου» βουλευτή με τα κόκκινα δάνεια και τις εξωχώριες εταιρείες που διατηρεί ήδη από το 2019, οι οποίες όπως ο ίδιος ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε ξεκάθαρα ήταν γνωστές τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στη ΝΔ, αδειάζοντας Μαξίμου και κόμμα.

Αντίθετα, ο Γιάννης Οικονόμου μιλούσε γενικά και αόριστα για «κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες» του Ανδρέα Πάτση, που «ήταν τέτοιες που κατά τη δική μας αξιακή ερμηνεία ως κυβέρνηση και ως παράταξη δεν συνάδουν ούτε με την ιδιότητα του βουλευτή ούτε με τις αρχές της ΝΔ».

Καρφί για τις υπηρησιακές ευθύνες έριξε ο Γιάννης Οικονόμου τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στον διοικητή των ΕΛΤΑ. Σημείωσε ότι το υπερταμείο είναι «ένας θεσμός που συμφωνήθηκε την προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές ελέγχεται και από το εξωτερικό με τη σημερινή μετοχική τους σύνθεση δεν νομίζω ότι έχει το πλειοψηφία το ελληνικό δημόσιο» βάζοντας στο κάδρο τον Χρ. Σταϊκούρα αλλά και όσους διόρισαν τη σημερινή του σύνθεση ενώ για τον πρώην διευθύντοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γ. Κωνσταντόπουλο είπε ότι «ελέγχεται για αυτή την επιλογή και γιατί έκανε αυτό το πράγμα σε έναν βουλευτή της ΝΔ» προφανώς και του ζητήθηκαν

«Το Υπερταμείο, μόλις έγιναν γνωστά τα δημοσιεύματα για το θέμα των ΕΛΤΑ, προέβη αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνήσει όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης. Ακολούθως, έλαβε την επιστολή παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου για λόγους ευθιξίας.» αναφέρει χωρίς πολλά πολλά το Υπερταμείο στην χθεσινή ανακοίνωσή του.

Για ακόμη μια φορά θυσιάζονται τα γαλάζια golden boys για να κρυφτεί από τις ευθύνες του ο σκληρός πυρήνας του επιτελικού κράτους. Για να αποσυνδεθούν από το σκάνδαλο ο Μητσοτάκης, ο Πιερρακάκης, ο Σταϊκούρας και την ευθύνη να έχουν ένα ΔΣ οργανισμού που δεν έχει πλειοψηφία το δημόσιο, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ που τοποθετήθηκε εκεί, ο ίδιος ο βουλευτής που έπρεπε «να γνωρίζει καλύτερα».

Τεχνοκράτες - αυτοφοράκηδες για ακόμη μια φορά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)