to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:55 | 08.02.2018

Αθλητισμός

Λάρισα, ΑΕΚ, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Ο ΠΑΟΚ έγινε η τελευταία χρονικά ομάδα που μαζί με τις ΑΕΛ, ΑΕΚ και Πανιώνιο θα μπει στην κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.


(φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ)

Ο ΠΑΟΚ έγινε η τελευταία χρονικά ομάδα που θα μπει στην κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

Ο "δικέφαλος του βορρά" νίκησε στο Περιστέρι 3-1 τον Ατρόμητο και με δύο νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά. Για την ομάδα του Λουτσέσκου σκόραραν οι Σάκχοφ (30'), Κάνιας (67') και Κουλούρης (79'). Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 54' ο Βασιλακάκης. Στην κλήρωση θα μπουν εκτός από τον ΠΑΟΚ και οι ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΑΕΛ. 

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας το 2-0 του πρώτου αγώνα ως παρακαταθήκη είχε τον πρώτο λόγο και δεν χρειαζόταν να... ρισκάρει. Αντίθετα ο Ατρόμητος ήταν αυτός που "καιγόταν" για ένα γρήγορο γκολ και προσπάθησε από την αρχή να το πετύχει.

Οι Περιστεριώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιουργούσαν φάσεις μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη, χωρίς να καταφέρουν να βρουν τον στόχο. Στο 26', μάλιστα, έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως το σουτ του Ντιγκινί πέρασε λίγο έξω. 

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ σκόραρε και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση. Στο 30' ο Σάκχοφ έδωσε στον Κουλούρη αυτός πάτησε στον Ουκρανό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. 

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος δεν είχε να χάσει κάτι, πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54', καθώς ο Βασιλακάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Κάναντι συνέχισε να έχει την κατοχή και να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 66', καθώς ο Μαλεζάς έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Κωστόπουλου.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κάνιας με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 2-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κουλούρης στο 79'.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)
Κίτρινες: Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Νάτσος (73' Κυριακίδης), Μπουσούλατζιτς, Ούμπιδες, Μπρούνο, Ντιγκινί (46' Βασιλακάκης), Ντάουντα (46' Κωτσόπουλος).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος (57' Κρέσπο), Βαρέλα, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Κάνιας, Σάκχοφ (75' Μουλέν), Λημνιός, Πέλκας (61' Μπίσεσβαρ), Μακ, Κουλούρης.

«Σφράγισε» την πρόκριση η Λάρισα 

Η ΑΕΛ έπαιξε με τη... φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Επικράτησε 3-2 στην παράταση του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "βυσσινί" βρέθηκαν αγκαλιά με την πρόκριση, καθώς μετά τη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα σκόραραν στο 11' με τον Κριζμάν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε άμεσα και με τον εκπληκτικό Κόντε, που σημείωσε δύο γκολ από φάουλ (22', 82') έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Μασούρας με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια ο Φατιόν με πέναλτι στο 108' διαμόρφωσε το τελικό 3-2. 
Η ΑΕΛ που είχε επικρατήσει με 2-1 στους "Ζωσιμάδες" ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να προσπαθήσει να πετύχει ένα γκολ που θα "σφράγιζε" την πρόκριση. Κάτι που κατάφερε στο 11', όταν ο Ναζλίδης έβγαλε πολύ ωραία στον Κριζμάν και αυτός με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Η ομάδα Φυντάνη αντέδρασε άμεσα όμως κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 22'. Ο Κόντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. 
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που πίεσε και κυνήγησε το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Η πίεση απέδωσε καρπούς και στο 82' ο Κόντε με νέο απευθείας χτύπημα φάουλ έκανε το 1-2. Το σοκ για τους "βυσσινί" ήταν μεγάλο και παραλίγο να δεχθούν και τρίτο γκολ, όμως, ο Κόντε έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το χατ τρικ. Ο επιθετικός του ΠΑΣ βγήκε τετ α τετ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.
Στο 99' η ΑΕΛ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και με ωραίο διαγώνιο πλασέ έκανε το 2-2.  Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Φατιόν στο 108'. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΛ πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. 

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κάρτες: Μιλοσάβλιεβιτς, Λαγός, Φατιόν, Λεοζίνιο, Περόνε ? Γαρουφαλιάς, Τσικάρσκι, Σολτάνι, Κόντε

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (65? Γκόλιας), Ναζλίδης (73' Λεοζίνιο), Κριζμάν (110' Περόνε).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70? Ντόλοβατς), Χαλκιαδάκης, Κόντε, Μπετρά (60' Σολτάνι).
 

Πρόκριση για την ΑΕΚ με 2-1 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

Με την τρίτη εφετινή νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και την τρίτη επιτυχία της στο Κύπελλο επί του μεγάλου της αντιπάλου, η ΑΕΚ είναι το νέο «αφεντικό» στα ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» (δείτε περισσότερα...)

Βραδινή βόλτα στη Λαμία για τον Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος είναι η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, από τη σειρά με τη Λαμία.

Το αθηναϊκό συγκρότημα μετέβη στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας για να υπερασπιστεί το 1-0 της Νέας Σμύρνης και έφυγε έχοντας επιβληθεί με 4-1 (17΄, 55΄ Ντουρμισάι, 31΄ Μασούρας, 90΄+2 Λάμπρου - 40΄ Βάντερσον) απέναντι στη γηπεδούχο, που δεν κατόρθωσε να προκριθεί για δεύτερη φορά στην Ιστορία της στους «τέσσερις».

 

Οι «κυανέρυθροι» επιδίωξαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους για να αποφύγουν «περιπέτειες» και το πέτυχαν στο 17ο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ με τον Ντουρμισάι, όταν ο Βλάχος γύρισε την μπάλα στον σκόρερ κι εκείνος γύρισε ωραία, καθώς είχε την εστία στην πλάτη και άνοιξε το σκορ απέναντι στην πρώην ομάδα του. 

Πριν οι Φθιώτες προλάβουν να συνέλθουν, ο Πανιώνιος διπλασίασε και τελείωσε το παιχνίδι: στο 31΄ ο Σαντάνα πέρασε ωραία μπαλιά στον Ντουρμισάι, ο Μελίσσας βγήκε και απέκρουσε χωρίς να απομακρύνει την μπάλα και ο Μασούρας, παίρνοντας το ριμπάουντ, έσπρωξε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Μετά το 0-2, όμως, οι φιλοξενούμενοι επαναπαύθηκαν και λίγο έλειψε να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαριστεί.

Στο 40΄ ο Βάντερσον μείωσε με ένα καταπληκτικό γκολ, όταν με ωραία ενέργεια γύρισε και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα τη δοκό του Κότνικ πριν καταλήξει στα δίχτυα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λαμία έφτασε κοντά στο 2-2, αλλά η κεφαλιά του ανενόχλητου Αναστασιάδη έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Η όποια πρόθεση της Λαμίας να παλέψει, όμως, εξανεμίστηκε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 55ο λεπτό και σε εκτέλεση κόρνερ ο Ντουρμισάι σηκώθηκε ψηλά και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μελίσσα για το 1-3. Από το σημείο εκείνο και ύστερα ο αγώνας έχασε κάθε ενδιαφέρον, αφού για να προκριθούν οι γηπεδούχοι χρειάζονταν πια τέσσερα γκολ, με τον Λάμπρου να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ασίγκμπα - Μασούρας, Μπανανά

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Mελίσσας, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (36΄ Αναστασόπουλος), Μπλάζιτς, Πριντέτα (56΄ Κουτρουμάνος), Πίτι, Τσούκαλος (46΄ Καραγιάννης), Βάντερσον.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Σαντάνα, Σταυρόπουλος, Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος (74΄ Λάμπρου), Σαββίδης, Μασούρας (58΄ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (65΄ Νίλσεν). 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)