to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 10.11.2014

πηγή: sigmalive.com

Διεθνή

«Βέβαιος» για καλύτερο ψήφισμα για τουρκικές απειλές ο Α. Κυπριανού

Τη βεβαιότητα ότι οι επαφές που θα έχει στο Ευρωκοινοβούλιο θα δώσουν τη δυνατότητα ώστε να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο ψήφισμα από το Σώμα αναφορικά με τις απειλές της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου, εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού


Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων που οργανώνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την ενημέρωση και στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και κάποιων από τους Επιτρόπους αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό».

Πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση και στα ζητήματα που αφορούν την οικονομία ενώ από κοινού με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το πορτογαλικό κομουνιστικό κόμμα οργανώνουμε συζήτηση για τις εξελίξεις, σε σχέση με το μνημόνιο.

Θεωρούμε, συνέχισε, «ότι αυτό το ταξίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί οργανώνεται την εβδομάδα που θα συζητηθεί και το σχετικό ψήφισμα, δηλαδή για τις τελευταίες απειλές της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου στο ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο. Είμαι βέβαιος ότι οι επαφές που θα έχουμε θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε ένα όσο το δυνατό καλύτερο ψήφισμα».

Ερωτηθείς για τις επαφές της Τρόικα στην Κύπρο, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι «η αξιολόγηση της οικονομίας συνεχίζεται. Θέλω να ξεκαθαρίσω σε σχέση με τις τελευταίες απειλές που εκφράζονται ότι δηλαδή εάν και εφόσον δεν αποδεχθούμε ως Βουλή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με την επόμενη δόση».

“Ειλικρινά διερωτώμαι πώς και η Τρόικα και η Κυβέρνηση, ένα θέμα το οποίο έχει κατά την άποψη μας μικρές διαστάσεις σε ό,τι αφορά την οικονομία, αλλά τεράστια σημασία σε ό,τι αφορά τους ίδιους τους επηρεαζόμενους δηλαδή το θέμα των κατασχέσεων της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, έχει μετατραπεί σε ένα ζήτημα στο οποίο παρουσιάζεται και η Τρόικα και η Κυβέρνηση αμετακίνητοι».

Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει σχετική νομοθεσία και εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια με βάση βέβαια εισοδηματικά κριτήρια και την αξία της κατοικίας και θεωρώ ότι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει και εδώ στην Κύπρο. Εάν λοιπόν εκεί υπάρχει και εφαρμόζεται νομοθεσία γιατί όχι και εδώ στην Κύπρο» διερωτήθηκε. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)