to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 11.03.2015

Πολιτική

Βερολίνο: Δεν υφίσταται θέμα αποζημιώσεων στην Ελλάδα

«Η Γερμανία δεν θα συζητήσει το θέμα των επανορθώσεων με την Ελλάδα», διεμήνυσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι αυτό «έχει λήξει οριστικά».


Αναλυτικότερα, όπως δήλωσαν την Τρίτη εκπρόσωποι, τόσο της καγκελαρίου Α. Μέργκελ, όσο και του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε δεν υφίσταται για το Βερολίνο θέμα αποζημιώσεων στην Ελλάδα, ούτε θα διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο η γερμανική κυβέρνηση με την Αθήνα.

«Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχει διευθετηθεί», συμπλήρωσε ο γερμανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, ενώ υποστήριξε ότι η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Πρόκειται για την έντονη αντίδραση του Βερολίνου στην επανασύσταση της ελληνικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και στη δήλωση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Ν. Παρασκευόπουλος γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να ενεργοποιήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, που προβλέπει κατάσχεση  περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης χαρακτήρισαν «απειλητικές» τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης. Ενώ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, δήλωσε πως δεν τις γνωρίζει, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα «έχει κλείσει οριστικά».

Θυμίζουμε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή στην οποία αναφέρθηξε στις γερμανικές αποζημιώσεις:


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)