to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:12 | 08.10.2014

Οικονομία

Το Βερολίνο αποκαλύπτει την αποτυχία της κυβέρνησης: Δεν πήραν ούτε ευρώ για τους ανέργους!

Από τα 9,7 δισ. που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει στη χώρα μας ούτε ένα ευρώ, την ώρα που η Ισπανία εξασφάλισε 600 εκατ. ευρώ και η Ιταλία 400 εκατ. ευρώ


Μολονότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην ανεργία και δεύτερη, μετά την Ισπανία, στην ανεργία των νέων, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια της Ε.Ε. που προορίζονται για την απασχόληση.

Ανώτατος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες (Τρίτη) στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι «για άγνωστο λόγο η Επιτροπή έχει μπλοκάρει τα κονδύλια για την ανεργία· προφανώς επειδή δεν εγκρίνει τα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας που έχει παρουσιάσει η Ελλάδα».

oaed

Οι ατελείωτες ουρές ανέργων θα πρέπει να περιμένουν πολύ ακόμα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, διατίθενται συνολικά 9,7 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 6 δισ. ευρώ προορίζονται για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Συνολικά, οι 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. έχουν παρουσιάσει 40 προγράμματα, ενώ για παράδειγμα οιΓαλλία και Ισπανία έχουν λάβει μέχρι στιγμής συνολικά 1 δισ. ευρώ (600 εκατ. η Ισπανία και 400 εκατ. η Γαλλία).

Στην  σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την απασχόληση, που πραγματοποιείται σήμερα (Τετάρτη) στο Μιλάνο, θα παραβρεθούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Αργά χθες το βράδυ πηγή του ελληνικού υπουργείου Εργασίας απέρριψε τα όσα είπε ο Γερμανός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει απορροφήσει 130 εκατ. από τα συνολικά 390 που δικαιούται για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)