to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 21.03.2016

πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή

Το Βερολίνο αναμένει άμεση μετεγκατάσταση προσφύγων - Oμάδα γερμανών εμπειρογνωμόνων σε Τουρκία και Ελλάδα

Για «μεγάλη πρόοδο» στην μάχη κατά των διακινητών έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι η μετεγκατάσταση σύρων προσφύγων από την Τουρκία θα ξεκινήσει «άμεσα».


Η μετεγκατάσταση σύρων προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες της ΕΕ στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας με την Άγκυρα θα ξεκινήσει «άμεσα». Αυτό τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι πρώτες επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την Τουρκία ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλη πρόοδο», υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για σημαντική συμβολή στη μάχη κατά των διακινητών. «Από την Κυριακή ξεκίνησε μια νέα φάση της μετανάστευσης», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφεν Ζάιμπερτ, συμπληρώνοντας ότι η συμφωνία στέλνει το μήνυμα ότι η προσφορά των διακινητών δεν είναι απλώς ακριβή και επικίνδυνη αλλά και ανούσια.

Oμάδα γερμανών εμπειρογνωμόνων σε Τουρκία και Ελλάδα


Παράλληλα γερμανοί υπάλληλοι αναμένεται να συνδράμουν και τις ελληνικές αρχές στο έργο καταγραφής και επεξεργασίας αιτήσεων ασύλου.Από την πλευρά του εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο διάστημα θα μεταβεί στην Τουρκία ομάδα εμπειρογνωμόνων προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην μετεγκατάσταση των προσφύγων.

Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική πλευρά έχει προτείνει την αποστολή 200 αστυνομικών και 100 ειδικών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)