to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:19 | 10.06.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Βέροια:Το θύμα της επίθεσης των Χρυσαυγιτών δικάζεται αύριο μαζί με τους θύτες του

Τραγελαφικά πράγματα εξελίσσονται στην Βέροια μετά την χθεσινή επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής σε καφέ της πόλης και τους τραμπουκισμούς σε άτομα από τον αριστερό και αναρχικό χώρο του νομού Ημαθίας.


Ο ιδιοκτήτης του καφέ ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης και διεκομίστηκε στο νοσοκομείο συνελήφθη σήμερα το πρωί μετά από μηνυτήρια αναφορά των 8 μελών της Χρυσής Αυγής για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ο Γ. Βραχνής ήταν αυτός που αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της επίθεσης τα μέλη της Χ.Α εκ των οποίων και ο υποψήφιος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νόμο Πέλλας Ι. Σαχινίδης και κατέθεσε εναντίον τους. Σήμερα λοιπόν ο κ. Βραχνής πέρασε εισαγγελέα και δικάζεται αύριο μαζί με τα μέλη της Χρυσής Αυγής στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας. Να σημειωθεί ότι εκτός από τον ίδιο σοβαρές ζημιές υπέστη και το κατάστημά του το οποίο στοχοποιήθηκε από τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. 
 
Η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ  Ξανθούλα Καρανίκα καταδικάζει με δήλωσή της την σύλληψη του Γ. Βραχνή χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την απόφαση της εισαγγελέας να δικαστεί μαζί με τα μέλη της Χρυσής Αυγής των οποίων υπήρξε θύμα. Καταγγέλει ακόμη την κράτησή του τονίζοντας ότι "αντί η εισαγγελέας να διαχωρίσει τις κατηγορίες τις συνένωσε σε μία δίκη ταυτίζοντας έτσι τους θύτες με το θύμα". Η κ. Καρανίκα αναφέρει ακόμη ότι το κατάστημα του κ. Βραχνή, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές μετά την επίθεση των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης, έχει στοχοποιηθεί λόγω των αντιφασιστικών του πεπεοιθήσεων.  
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας καταδικάζει τη σύλληψη του πολίτη Γιώργου Βραχνή από την αστυνομία μετά την μήνυση που του υπέβαλλαν οι νεοναζιστές μέλη της Χρυσής Αυγής που χτες πρωταγωνίστησαν σε βίαια επεισόδια και που είχαν ως κατάληξη τον τραυματισμό και τη νοσηλεία Βεροιώτη στο νοσοκομείο της Βέροιας. 
"Καταδικάζουμε τουςτραμπουκισμούς των νεοναζιστών στο κέντρο της Βέροιας και καλούμε το λαό να αντιδράσει και να τους αποβάλλει εμπράκτως από τους δρόμους και τις γειτονιές.
Οι χτεσινές συλλήψεις των νεοναζιστών αποδεικνύουν περίτρανα ότι αυτοί που επιτίθενται σε πολίτες και σπάνε μαγαζιά είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της, ότι λειτουργούν με στρατιωτική πειθαρχία και έχουν βαθμοφόρους και ιεραρχία. Αυτοί είναι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής και αυτούς πρέπει να καταδικάσουμε όλοι.


Οι φασίστες της Χ.Α πρέπει να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν με ενωτικό τρόπο από τις δυνάμεις της Αριστεράς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας συνεχίζει να λειτουργεί ενωτικά και απευθύνει εκ νέου έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ και στη ΔΗΜΑΡ ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός ενωτικού αντιφασιστικού μετώπου στην Ημαθία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις μικρές της δυνάμεις, οι άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και οι συλλογικότητες του νομού πιστεύουμε ότι είναι απολύτως διαθέσιμες και αναμένουμε να εκδηλωθεί αυτή η ενωτική πρωτοβουλία." αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)