to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:02 | 18.01.2017

πηγή: dailythess.gr

Κοινωνία

Βέροια: Σύρεται από το 2012 στα δικαστήρια γιατί αντιτάχθηκε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής

Αν και ο Γιώργος Βραχνής από τη Βέροια Ημαθίας δέχτηκε οργανωμένη χρυσαυγίτικη επίθεση στο μαγαζί του, όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά έφτασε να καταδικαστεί ο ίδιος. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ημαθίας, «την Τρίτη 31 /1/2017 καλείται για άλλη φορά να παρουσιαστεί στα δικαστήρια Βέροιας ο συμπολίτης μας Γιώργος Βραχνής, ο οποίος σύρεται σε δίκη με έωλες κατηγορίες, γιατί αντιτάχθηκε παλιότερα σε δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής».


Υπενθυμίζεται ότι ήταν Ιούνιος του 2012, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές και την κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής οργάνωσης σε καθημερινό επίπεδο, όταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στο καφενείο του Γιώργου Βραχνή με καδρόνια και στειλιάρια σπάζοντας το μαγαζί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, το δικαστήριο στο πλαίσιο του αυτοφώρου, λόγω μη καταβολής ενός παράβολου από την πολιτική αγωγή, καταδίκασε μόνο έναν από τα μέλη της ΧΑ σε ποινή 4 μηνών ενώ το θύμα που κατηγορείται μέχρι σήμερα για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, σε 4 μήνες και 20 μέρες.

«Θεωρούμε ότι η πάλη κατά του ναζισμού και των οργανώσεων του είναι καθήκον κάθε πολιτικά σκεπτόμενου ανθρώπου. Η εναντίωση στην ναζιστική δράση είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων και κάθε οργάνωσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Είναι σε όλους πλέον φανερό, ότι η Χ.Α επιδιώκει την κατατρομοκράτηση κάθε δημοκράτη αντιφασίστα πολίτη, χρησιμοποιώντας βιαιοπραγίες, μηνύσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε ακραίες πράξεις, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης του κατηγορούμενου», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ΕΛΜΕ Ημαθίας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)