to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 05.07.2012

πηγή: https://left.gr/94

Οικονομία

Βενιζέλος:"Η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της"

"Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις υποχρεώσεις της ως κράτος μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης" επανέλαβε για άλλη μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ έκανε την εκτίμηση ότι η χώρα έχει πλέον μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την ανάγκη ενός επικαιροποιημένου, ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου προγράμματος για τη χώρα μας λόγω της αλλαγής των μακροοικονομικών δεδομένων, παρουσιάζοντας τη στρατηγική αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης η οποία θα ακολουθηθεί στις συζητήσεις που αρχίζουν σήμερα με τους εκπροσώπους της τρόικας.


Ωστόσο ο Ευ. Βενιζέλος δεν παρέκκλινε της πολιτικής κατεύθυνσης του κόμματος μένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις του απέναντι στην Τρόικα. 


Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, υποστήριξε ότι η πρόβλεψη για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15.000 είναι χωρίς νόημα. «Δεν μπορούν να γίνουν και δεν απαιτούνται ωμές απολύσεις στο δημόσιο», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στον κανόνα 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις, που όπως είπε μπορεί να αυστηροποιηθεί σε 1 προς 10.


Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εστίασε στην ανάγκη να τρέξουν οι αποκρατικοποιήσεις, τονίζοντας ότι κακώς ανεστάλησαν οι διαδικασίες τους τελευταίους τρεις προεκλογικούς μήνες. Μεταξύ άλλων είπε ότι ιδιωτικοποίηση δεν σημαίνει ούτε εκποίηση ούτε ξεπούλημα, σημαίνει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.
Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2017.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)