to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 12.12.2014

πηγή: topontiki.gr

Πολιτική

Βενιζέλος κατά Παπανδρέου: Με τα «εξωτερικά» του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολούμαστε

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την απάντηση του φαίνεται να "αποχαιρετά" τον πρώην πρωθυπουργό, σε μια δήλωση μεστή νόηματος


Ειρωνικά και χωρίς να μπει επί της ουσίας στο θέμα απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις "ρουκέτες" Παπανδρέου  όταν ρωτήθηκε από  δημοσιογράφο, στο πλαίσιο  συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΣΕΠ, που προεδρεύει. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την απάντηση του φαίνεται να "αποχαιρετά" τον πρώην πρωθυπουργό, σε μια δήλωση μεστή νόηματος. Ο διάλογος με τον δημοσιογράφοι είναι  ο εξής:
 
- Δημοσιογράφος: Τι γίνεται με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ; Αυτό που είπατε, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι επιλέξουν το δρόμο των εκλογών, αφορά και τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του;
 
- Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν. Υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δεν ασχολούμαστε.
 
- Δημοσιογράφος: Αναφέρομαι στις τελευταίες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου.
 
- Ευ. Βενιζέλος: Σας απάντησα.


Το δίλημμα των εκλογών
 
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως φρόντισε από τη Θεσσαλονίκη να δώσει και το στίγμα της συγκυβέρνησης απέναντι στις διαφαινόμενες εκλογές του Φεβρουαρίου. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός θέτοντας το δίλημμα ή τον πολιτικό εκβιασμό του εκλογικού σώματος:
" Οι εκλογές δεν θα κριθούν με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν τώρα. Οι εκλογές θα κριθούν προεκλογικά" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα:  " θα πρέπει τότε να εξηγηθεί στον ελληνικό λαό τι θα γίνει με την οικονομία, τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση, τι θα γίνει με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και με το ΔΝΤ, ποια είναι η άλλη επιλογή, σε σχέση με την επιλογή που ακολουθούμε, με την επιλογή της ευθύνης, της σοβαρότητας, της διαπραγμάτευσης, αλλά και της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους αλλά και με τους διεθνείς εταίρους της χώρας."
Επίσης εμφανίστηκε απολογητικός απέναντι στην επίσπευση της διαδικασίας για την Προεδρική εκλογή επισημαίνοντας: " Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Τι θα συνέβαινε αν συνεχίζαμε τις διαπραγματεύσεις, μεταθέτοντας την διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά 3, 4 ή 5 εβδομάδες, ώστε να φτάσουμε στο ακραίο συνταγματικό όριο; Θα πηγαίναμε πάλι στα ίδια διλήμματα και κάποιοι θα είχαν το πρόσθετο επιχείρημα ότι χωρίς να έχουμε νομιμοποίηση και εντολή δεσμεύσαμε τη χώρα σε ένα νέο πλαίσιο το οποίο εμείς θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό, θετικό και ενθαρρυντικό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
 
Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του λοιπόν..."
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)