to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:21 | 03.02.2015

Πολιτική

Βενιζέλος: Αποχωρεί "ο μόνος αναμάρτητος"

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι είναι οριστικό ότι φεύγει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.


Την εκτίμηση ότι η νέα κυβέρνηση θα αποκτήσει σύντομα συνείδηση της ευθύνης της, θα κάνει στροφή και θα έρθει στον άξονα της εθνικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ (!) εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες σε εκπομπή του Star.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως δεν θέλει να αποτύχει η κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «προς τα έξω πρέπει να είμαστε ενωμένοι», αν και όπως είπε σε άλλο σημείο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, αλλά ένα «παιχνίδι εντυπώσεων» και επαφές περιφερειακού χαρακτήρα.

«Όλα αυτά είναι προκαταρκτικά, δεν έχουμε μπει στο κυρίως θέμα» είπε, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει επαφή με το ΔΝΤ. Παραπέμποντας στη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg ότι δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες ως προς το χρέος, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι έγινε μια σημαντική, σωστή στροφή και εκτίμησε ότι έτσι θα γίνει και η στροφή στο ζήτημα της παράτασης και τελικά θα πάμε στο τέλος του μνημονίου και στην προληπτική γραμμή.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Ομπάμα για την Ελλάδα, παρατήρησε ότι όσα ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος έχουν ειπωθεί ξανά και συνιστούν μία ρητορική στήριξη στη χώρα, αλλά δεν θα έχουν επίπτωση στη συμπεριφορά του ΔΝΤ.

Για το εάν θα έβλεπε θετικά το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το ενδιαφέρει, μεταξύ άλλων, εάν ο Πρόεδρος θα προέρχεται από την κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερά και ότι «θα συμφωνήσουμε σε έναν συναινετικό Πρόεδρο που δεν θα είναι όμως προϊόν παρασκηνιακών διεργασιών».

Είπε πάντως ότι εάν πρόκειται να προταθεί ενεργό στέλεχος κόμματος, πρέπει να συμφωνεί το κόμμα του και πως «αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, ο κ. Αβραμόπουλος αναμφισβήτητα έχει τα προσόντα να είναι ΠτΔ». «Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχουμε φιλική σχέση, αλλά και με πάρα πολλούς άλλους έχουμε φιλική σχέση», πρόσθεσε.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής για τα μνημόνια, σχολίασε ότι είναι «καλή ιδέα» για να συμπληρώσει όμως πως «αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στην οικονομία το 2009, για το μνημόνιο 1 και το μνημόνιο 2 και καλού-κακού επειδή μπορεί να πάμε στην παράταση και το μνημόνιο 3, να συνεχίσει αυτή η Εξεταστική».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι οριστικό ότι φεύγει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Για το εάν η εκλογή της νέας ηγεσίας θα γίνει απευθείας από τη βάση διευκρίνισε ότι αυτό θα το αποφασίσει το συνέδριο, και πως δεν θα αναμιχθεί ώστε να μην επηρεάσει τις διαδικασίες. Είπε ακόμα ότι αν το συνέδριο κρίνει ότι πρέπει να γίνει άμεση εκλογή, τότε αυτό θα γίνει, αφού έχουμε ακούσει προγραμματικές θέσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «γελοιότητα» την κατηγορία ότι έριξε τον Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Αναφέρθηκε τέλος στο θέμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι τον αιφνιδίασε ο κ. Παπανδρέου γιατί την προηγούμενη μέρα του είχε ανακοινώσει ότι θα ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης και την επομένη στην ΚΟ τον άκουσε να προτείνει δημοψήφισμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)