to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:21 | 11.03.2013

Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο Ν. Μαδούρο δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα και «την καπιταλιστική κουλτούρα του θανάτου»

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 14ης Απριλίου Νικολάς Μαδούρο υποσχέθηκε σήμερα στο λαό της χώρας πως «θα δώσει τέλος» στην αχαλίνωτη εγκληματικότητα, ένα από τα θέματα που προκαλούν ανησυχία στον πληθυσμό μίας χώρας που έχει να επιδείξει εφιαλτικά υψηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών.




Στη μακρά ομιλία του στο κέντρο του Καράκας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων οπαδών του, μετά την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητάς του για τις επόμενες εκλογές, ο Μαδούρο δεσμεύθηκε να δώσει μία απάντηση «μέσα στην επόμενη εξαετία» σε ένα από «τα πιο σοβαρά προβλήματα», της χώρας, δηλ. «την ανασφάλεια, την εγκληματικότητα, τη βία, την κατανάλωση ναρκωτικών και την καπιταλιστική κουλτούρα του θανάτου».

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος, που επανέλαβε τη δέσμευσή του να σεβασθεί και να συνεχίσει στο ακέραιο την παρακαταθήκη του εκλιπόντος προέδρου Ούγο Τσάβες, ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο αφοπλισμού των περιθωριακών προαστίων στις περιφέρειες των μεγάλων πόλεων της χώρας.

«Δεν είναι δυνατόν πλέον να υπάρχουν φονικά όπλα, επιθετικά όπλα, αυτό πρέπει να τελειώσει. Δέσμευσή μας είναι να εξυγιάνουμε την κοινωνία της Βενεζουέλας.

Αρκετά με τη βία! Να σταματήσουν οι επιθέσεις, οι απαγωγές, τα εγκλήματα!» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία για τη βία στη χώρα. Ο δείκτης ανθρωποκτονιών το 2012 καταγράφεται αυξημένος, με 55 καταγεγραμμένες δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους—περίπου οκτώ φορές μεγαλύτερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ είναι επίσης ο υψηλότερος στη Λατινική Αμερική.

Το Καράκας αναδεικνύεται ως μία από τις πλέον επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο, ωστόσο οι τοπικές κοινωνικές οργανώσεις αντικρούουν τα επίσημα στοιχεία, υποστηρίζοντας πως είναι υποβαθμισμένα.


Πηγή: ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)