to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:17 | 07.12.2015

Διεθνή

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

Μια διαφορετική μέρα ξημερώνει σήμερα στη Βενεζουέλα, με την αντιπολίτευση να καταφέρνει να κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της χώρας, εκμεταλλευόμενη τον οικονομικό πόλεμο που δέχεται η χώρα λόγω της αριστερής πολιτικής του κόμματος του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο


 
Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Δεκέμβρη φέρνουν το πολυκομματικό συνασπισμό της αντιπολίτευσης «Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD) πρώτο με 99 έδρες έναντι 46 που συγκεντρώνει το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του Νικολάς Μαδούρο.
 
Μετά από 16 χρόνια, η αντιπολίτευση καταγράφει την πρώτη εκλογική της νίκη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή της Βενεζουέλας.
 
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αναγνώρισε τα μεσάνυχτα τα αποτελέσματα που εξέδωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή και κάλεσε τον λαό της Βενεζουέλας να ενώσει τις δυνάμεις του για να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα μάχη.
 
«Θριάμβευσε ο οικονομικός πόλεμος, θριάμβευσε η στρατηγική υπονόμευσης ενός προτύπου χώρας. Θριάμβευσε περιστασιακά για την ώρα», δήλωσε ο Μαδούρο, αναφερόμενος στην στρατηγική της αντιπολίτευσης για αποσταθεροποίηση της χώρας.

Οικονομικός πόλεμος: ο μεγάλος νικήτης

Τον τελευταίο καιρό η οικονομία της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση, έχοντας δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, ενώ ο πληθωρισμός αγγίζει το 200%.

Αποτέλεσμα της κατάρρευσης της τιμής του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα, που την Παρασκευή έπεσε στα 34,05 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότρο των τελευταίων 7 ετών, είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη, όπως το ρύζι ή ακόμη και χαρτί υγείας.

Ουρές σχηματίζονται στα σουπερμάρκετ από καταναλωτές οι οποίοι συχνά καταλήγουν να μη βρίσκουν τίποτα να αγοράσουν λόγω των ελλείψεων σε τρόφιμα. Εδώ εδράζεται και η αύξηση επιρροής της αντιπολίτευσης, η οποία υπόσχεται πως θα βελτιώσει την εικόνα της αγοράς, χωρίς όμως να προτείνει μαι συγκεκριμένη λύση, παρά μόνο την απαλλαγή από την πολιτική της κυβέρνησης Μαδούρο.
 
Με πληροφορίες από stokokkino.gr, telesur, Últimas Noticias και Εφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)