to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 05.03.2018

Κοινωνία

Βελτίωση των συνθηκών του καταυλισμού στο Βαθύ ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Τα αιτήματα προς τον νέο πουυργό Μεταναστευτικής Πολιτικής


Βελτίωση των συνθηκών του καταυλισμού στο Βαθύ της Σάμου ζητά η Διεθνής Αμνηστία.

Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο σησί κλιμάκιο της ΜΚΟ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδας, δήλωσε πως «αυτή η πρόσφατη επίσκεψη στη Σάμο αποδεικνύει για ακόμα μία φορά τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είδαμε εκατοντάδες ανθρώπους να κοιμούνται σε αυτοσχέδιες σκηνές και να είναι εκτεθειμένοι στο δυνατό αέρα και στη βροχή, ενώ οι ίδιοι μας κατήγγειλαν πως η περιοχή που διαμένουν είναι γεμάτη αρουραίους».

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τον νέο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και τις ελληνικές αρχές:

- Να εξασφαλίσει πως κανένα άτομο δεν θα μένει σε αυτοσχέδιες σκηνές καθώς και πως η χορήγηση των καταλυμάτων θα γίνεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαμενόντων όπως η ασφάλεια των γυναικών και των ασυνόδευτων παιδιών. Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να αναγκάζεται να μοιράζεται τα καταλύματα ή σκηνές με αγνώστους άντρες.

- Να βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες στον καταυλισμό, διασφαλίζοντας επαρκείς ασφαλείς τουαλέτες και ντουζ καθώς και την παροχή ασφαλών χώρων όπου οι διαμένοντες μπορούν να κοινωνικοποιηθούν.

- Να διασφαλίσουν το συχνό και ουσιώδη συντονισμό όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου, μέσα από την εμπλοκή των εκπροσώπων των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, οι οποίοι αποτελούν τον υπεύθυνο φορέα για το ρόλο αυτό.

- Να αρθεί ο απαράδεκτος γεωγραφικός περιορισμός των ανθρώπων αυτών στα νησιά και να μεταφερθούν άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα ώστε να τους εξασφαλισθεί η κατάλληλη υποδοχή και διαμονή και να εξετασθούν οι αιτήσεις ασύλου τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)