to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:40 | 20.05.2022

Διεθνή

Βέλγιο: Τέλος η χρήση προστατευτικής μάσκας στα ΜΜΜ - Παραμένει σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης

Σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού (Covid Safe Ticket), το νομικό πλαίσιο σε αυτό το στάδιο δεν επιτρέπει την επαναεισαγωγή του, παρά μόνο σε περίπτωση αναζωπύρωσης της πανδημίας.


Η μάσκα δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική από αύριο, Σάββατο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Βέλγιο, αλλά θα παραμείνει υποχρεωτική στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή Codeco.

Στο Βέλγιο, η μάσκα θα πάψει να είναι υποχρεωτική σε τρένα, τραμ, λεωφορεία, μετρό και κάθε μορφής δημόσια συγκοινωνία. Ωστόσο παραμένει υποχρεωτική σε νοσοκομεία, ιατρεία και φαρμακεία. Σε άλλα ιατρεία, για παράδειγμα σε οδοντιάτρους, ψυχολόγους ή φυσιοθεραπευτές, η μάσκα εξακολουθεί να συνιστάται όταν δεν μπορεί να διατηρηθεί η απόσταση του ενάμιση μέτρου. Όπου καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας, εξακολουθεί να υπάρχει σύσταση για τη χρήση της.

Η αρμόδια υγειονομική επιτροπή του Βελγίου για τον κορονοϊό (Codeco) αποφάσισε επίσης να καταργήσει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Τα μη απαραίτητα ταξίδια δεν αποθαρρύνονται πλέον και όλες οι υποχρεώσεις καραντίνας ισχύουν μόνο για τα άτομα που επιστρέφουν από μια χώρα όπου μια παραλλαγή χαρακτηρίζεται ανησυχητική.

Η Codeco ανακοίνωσε επίσης ότι το βαρόμετρο, το οποίο προβλέπει την έναρξη ισχύος νέων μέτρων σε περίπτωση υπέρβασης ορισμένων επιπέδων μόλυνσης, είναι απενεργοποιημένο.

Σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού (Covid Safe Ticket), το νομικό πλαίσιο σε αυτό το στάδιο δεν επιτρέπει την επαναεισαγωγή του, παρά μόνο σε περίπτωση αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Στο Βέλγιο, ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι μικρότερος από 1. Το 79% του πληθυσμού (9,1 εκατομμύρια άτομα) έχει λάβει μια δόση εμβολίου και το 60% (7,1 εκατομμύρια) δύο δόσεις.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: Βέλγιο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)