to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 04.05.2013

Διεθνή

Βέλγιο: Δύο νεκροί απο τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε χημικά

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκατέσσερις τραυματίσθηκαν σήμερα, Σάββατο, κατά τον εκτροχιασμό και την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αμαξοστοιχία η οποία μετέφερε χημικά προϊόντα κοντά στη Γάνδη του Βελγίου


Ο απολογισμός αυτός ανακοινώθηκε από τον κυβερνήτη της Ανατολικής Φλάνδρας Γιαν Μπράιερς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Belga, την ώρα μάλιστα που η «Infrabel», η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, δήλωνε ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Οι βελγικές αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση σχεδόν 300 ανθρώπων από τα σπίτια τους έπειτα από μια σημαντική πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από τον εκτροχιασμό βυτιοφόρων βαγονιών που περιείχαν τοξικά χημικά προϊόντα κοντά στο λιμάνι της Γάνδης, στο Βέλγιο.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 02.00 (τοπική ώρα) ανάμεσα στις τοποθεσίες Σελεμπέλε και Βέτερεν, διευκρίνισε η «Infrabel». Έξι από τα δεκατρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν και δύο απ' αυτά ανατράπηκαν. Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Τα βαγόνια εκτροχιάσθηκαν κατά την αλλαγή σιδηροτροχιάς αφού η αμαξοστοιχία είχε διέλθει από ζώνη έργων και εξετάζεται το σενάριο της υπερβολικής ταχύτητας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρία βυτιοφόρα βαγόνια που μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, μια τοξική ουσία. Για το λόγο αυτό οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.

Οι πυροσβέστες αποφάσισαν να αφήσουν τα βαγόνια να καούν με ελεγχόμενο τρόπο, επειδή το νερό θα μπορούσε να προκαλέσει έκλυση τοξικών ατμών. Η αμαξοστοιχία ερχόταν από την Ολλανδία και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Γάνδης.

Πηγές: imerisia.gr, 902.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)