to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:25 | 17.11.2016

Πολιτική

Βελγικός Τύπος: Ο Μπ. Ομπάμα πρόβαλε από την Αθήνα τα αγαθά της δημοκρατίας και τις αξίες της αμερικανικής κοινωνίας, απευθυνόμενος κυρίως στον διάδοχό του

Την εκτίμηση ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να προβάλει τα αγαθά της δημοκρατίας και τις αξίες της αμερικανικής κοινωνίας από την Αθήνα, απευθυνόμενος κατά κύριο λόγο στον διάδοχό του, διατυπώνει ο σημερινός βελγικός Τύπος, ο οποίος καλύπτει ευρέως τη χθεσινή δεύτερη μέρα της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα.


Ως ένα «ύμνο προς την δημοκρατία» χαρακτηρίζει η De Standaard (σε ρεπορτάζ με τίτλο «Η δημοκρατία είναι περισσότερα από "έναν" και μόνο άνθρωπο») τη χτεσινή ομιλία Ομπάμα στην Αθήνα κατά την οποία, όπως επισημαίνεται, ο Αμερικανός Πρόεδρος εκθείασε τα προτερήματα και τις αξίες της αμερικανικής δημοκρατίας, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς και τον διάδοχό του να τις ενστερνιστεί κι αυτός  αλλάζοντας γραμμή πλεύσης. Σημειώνεται επίσης ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θέλησε να χτυπήσει τον "κώδωνα του κινδύνου", χαρακτηρίζοντας την αύξηση των ανισοτήτων ως την μεγαλύτερη απειλή κατά της δημοκρατίας.

Στα ευχαριστήρια Ομπάμα προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση Α. Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες, εστιάζει εξάλλου το ενδιαφέρον της η De Morgen σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Διαβεβαιώσεις Ομπάμα ότι ο Tραμπ δεν θα εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ». Η εφημερίδα θεωρεί ότι οι έπαινοι που επιδαψίλευσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην Ελλάδα αποτελούν κι ένα μήνυμα προς τον Tραμπ, ο οποίος εμφανίζεται ως υπέρμαχος της σκληρής γραμμής απέναντι στους πρόσφυγες.

Την υπαινικτική κριτική Ομπάμα προς τον Tραμπ προβάλλει και η  De Tijd σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ο Ομπάμα υπερασπίζεται την κληρονομιά του από το λίκνο της δημοκρατίας». Η εφημερίδα σημειώνει ότι η ομιλία του Ομπάμα απευθυνόταν σε ένα «διεθνές ακροατήριο» και είχε ως σκοπό να περάσει τα μηνύματα του απερχόμενου προέδρου προς τον διάδοχό του αλλά και να διασκεδάσει τις διεθνείς ανησυχίες από την αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο. 

 

 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)