to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 03.08.2019

Κοινωνία

Βάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε γκάλοπ (και οι σκοταδιστές χάνουν πανηγυρικά)

Δημοσκόπηση για το αν οι αμβλώσεις θα πρέπει να είναι νόμιμες ή παράνομες πραγματοποίησε η ιστοσελίδα «Newpost», χωρίς να συνειδητοποιεί τον κίνδυνο που προκαλεί η τοποθέτηση των (μη διαπραγματεύσιμων) ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη «ζυγαριά» της «κοινής γνώμης» (του διαδικτύου)


Μετά την «ημέρα αγέννητου παιδιού», την οποία καθιέρωσε πρόσφατα καθιερώνει η Ιερά Σύνοδος, ήρθε να «κουμπώσει» στο κλίμα σκοταδισμού και η «δημοσκόπηση της εβδομάφας» για το αν οι αμβλώσεις θα πρέπει να είναι νόμιμες ή παράνομες (!), την οποία μας παρουσίασε ανερυθρίαστα το newpost.gr πριν λίγα 24ωρα. Θύμισε ελαφρώς την χυδαιότητα της Τ. Στεφανίδου που είχε κάνει γκάλοπ για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ρωτώντας αν «συμφωνούμε με την αντίδραση του κοσμηματοπώλη».

Ανθρώπινα δικαιώματα σε γκάλοπ, λοιπόν, ώστε το συλλογικό υποσυνείδητο εθίζεται στη νέα "κανονικότητα". Αλλά, αφού θυμίσουμε στους εμπνευστές των δημοσκοπήσεων αυτών ότι ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματευσιμα και άρα δεν γίνονται αντικείμενο δημοσκοπήσεων, ας κρατήσουμε το μοναδικό ευχάριστο στοιχεία: σχεδόν 8 στους 10 αναγνώστες του Newpost θέλουν οι αμβλώσεις να είναι νόμιμες:

Όπως αναμενόταν, η συντριπτική πλειοψηφία των απαντήσεων που τοποθετούνται υπέρ της άποψης ότι οι αμβλώσεις θα πρέπει να είναι παράνομες προέρχονται από όσους τοποθετούνται ιδεολογικά στα δεξιά του πολιτικού φάσματος αλλά και μεταξύ όσων νιώθουν κοντά στην Νέα Δημοκρατία: Περίπου 4 στους 10 των «δεξιών» αναγνωστών της συνολικά και 3 στους 10 εξ’ όσων νιώθουν εγγύτερα στην Νέα Δημοκρατία συμμερίζονται την άποψη ότι οι αμβλώσεις θα πρέπει να είναι καθολικά η μερικώς παράνομες. Αντίθετα όσοι νιώθουν εγγύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ αλλά και όσοι γενικότερα τοποθετούν εαυτούς στα αριστερά του πολιτικού φάσματος συντάσσονται σχεδόν καθολικά με την νομιμοποίηση του δικαιώματος στην άμβλωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)