to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 26.05.2014

πηγή: thepressproject.gr

Διεθνή

Βαθιά απογοήτευση από την Ε.Ε. βλέπει ο Κάμερον

Την βαθιά απογοήτευση του κόσμου στη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βλέπει στο αποτέλεσμα της ευρωκάλπης ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον



Ο Ντέιβιντ Κάμερον απέδωσε τη νίκη του UKIP στις ευρωεκλογές στη «βαθιά απογοήτευση» από την Ευρωπαϊκή Έντωση που επικρατεί στη Βρετανία και απέρριψε το ενδεχόμενο να συνάψει οποιοδήποτε «σύμφωνο» με το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ.


Ο κόσμος είναι βαθιά απογοητευμένος από την ΕΕ, δήλωσε το πρωί ο Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας στο Radio 4 του BBC.


«Θέλουν αλλαγή και, σε ό,τι με αφορά, το μήνυμα ελήφθη και κατανοήθηκε πλήρως» πρόσθεσε.
«Αν θέλετε δημοψήφισμα για την Ευρώπη, αν αυτό είναι το σημαντικότερο για σας, δεν υπάρχει παρά ένα κόμμα και ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός που μπορούν να το οργανώσουν. Το Εργατικό Κόμμα και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεν θέλουν αυτό το δημοψήφισμα, το UKIP δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει» υποστήριξε ο βρετανός πρωθυπουργός.


Ο Ντέιβιντ Κάμερον απέρριψε επίσης την ιδέα να επιταχυνθεί το χρονοδιάγραμμα του δημοψηφίσματος το οποίο έχει υποσχεθεί για το 2017, εφόσον επανεκλεγεί.


«Πλήρης επαναδιαπραγμάτευση»


Θέλω αληθινή και πλήρη επαναδιαπραγμάτευση που θα βελτιώσει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρώπη και δεν πιστεύω πως το να συντομεύσω το χρόνο της διαπραγμάτευσης είναι καλό πράγμα, δήλωσε προσθέτοντας πως εξακολουθεί να θέλει «να παραμείνει στους κόλπους μιας μεταρρυθμισμένης Ε.Ε».


Παράλληλα, απέρριψε οποιαδήποτε συμμαχία με το UKIP ένα χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.


«Δεν κάνουμε σύμφωνα ούτε συμφωνίες. Οι συντηρητικοί υποψήφιοι θα κατέβουν ως συντηρητικοί, θα αγωνισθούν ως συντηρητικοί και ελπίζω ότι θα θριαμβεύσουν ως συντηρητικοί» ξεκαθάρισε.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)