to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 09.03.2018

Πολιτική

Το Βατερλό της Ν.Δ. στη Βουλή

Η πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη μετατράπηκε σε... φιάσκο


Η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης καταψηφίστηκε, καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

«Από τη συζήτηση, προκύπτει αβίαστα το πολιτικό συμπέρασμα, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με την πρόταση που κατέθεσε, οδηγήθηκε σε ένα πραγματικό πολιτικό Βατερλό. Και αυτό προκύπτει, όχι μόνο από τον τρόπο που τοποθετήθηκαν οι εισηγητές, αλλά και από τον τρόπο που τοποθετήθηκε ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος από το βήμα της Βουλής κατά τη χθεσινή συζήτηση. Ο Δ. Τζανακόπουλος παρατήρησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιχειρηματολόγησε στη Βουλή για την πρόταση της ΝΔ, αλλά στην ομιλία του, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ασχολήθηκε με εντελώς διαφορετικά ζητήματα. Τα επιχειρήματα δε, αυτά, δεν ακούστηκαν - υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος - διότι αυτό που επιχειρείται από τη ΝΔ, ήταν "μια απρόσφορη απόπειρα συμψηφισμού" με το σκάνδαλο της Novartis».

«Στην προανακριτική που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό υπήρχαν μαρτυρικές καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι είχαν δώσει τις καταθέσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς, υπήρχαν συγκεκριμένες αναφορές για πολιτικά πρόσωπα. Εδώ, αυτό που έχουμε, κατά την άποψη μου είναι, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι ήταν αποτυχημένος και αδέξιος πολιτικός αντιπερισπασμός» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον real fm.

«Στην ουσία ήταν αστήριχτο πράγμα, που ήταν απολύτως σαφές ότι ήταν μια μεθόδευση για να υπάρχει ένα αντίβαρο στην ενδεχόμενη ανάμιξη και εμπλοκή πολιτικών από την άλλη πλευρά. Αυτός ήταν ο λόγος. Ήταν ένας αντιπερισπασμός που κατέρρευσε με ισχυρό τρόπο» συμπλήρωσε.

«Θεωρώ ότι ήταν ένα κοινοβουλευτικό φιάσκο για τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας την απόρριψη από τη Βουλή της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με την ανάγκη διερεύνησης πιθανών ευθυνών των υπουργών Πάνου Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη. 

«Η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε ατυχώς να συμψηφίσει την υπόθεση Novartis -ένα σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται και ελληνικά πολιτικά πρόσωπα- με μία μήνυση τριών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και μία ανώνυμη καταγγελία» ανέφερε η κ. Σβίγκου, παρατηρώντας ότι «τα του κοινοβουλευτικού φιάσκου φανήκαν και από τη συμμετοχή ελάχιστων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη διαδικασία». 

«Η ΝΔ», επισήμανε η κ. Σβίγκου, «ζήτησε αυτήν την προανακριτική μόνο και μόνο για να τη ζητήσει, για να μην θεωρηθεί ότι είναι δικά της τα στελέχη, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis». Σχολιάζοντας, δε, την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ στην συζήτηση πριν από την ψηφοφορία σημείωσε: «Μέχρι πριν από λίγο καιρό, που ήλθε η δικογραφία στη Βουλή, έλεγε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, στη συνέχεια μίλησε για σκευωρία, μετά μιλούσε -και συνεχίζει να μιλάει- για κουκουλοφόρους μάρτυρες. Καταλαβαίνω ότι αυτά, τα οποία ζητάει και λέει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχουν να κάνουν με το ενδιαφέρον του να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, αλλά έχουν να κάνουν με το να προσπαθήσει επικοινωνιακά να διαχειριστεί ένα πολύ δύσκολο θέμα για τον ίδιο και την παράταξή του».

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή της πρότασης της Ν.Δ.ως αυτογκόλ.

Τα άδεια έδρανα

Χαρακτηριστικό της χθεσινής συζήτησης η απουσία των «γαλάζιων» στελεχών την ώρα που μίλαγαν οι υπουργοί της κυβέρνησης...[[{"attributes":{},"fields":{}}]]

Η φωτογραφία από το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη στο facebook.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)