to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:43 | 10.09.2022

Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία της - Θα προηγηθεί τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα

Την ερχόμενη Δευτέρα (19/09) θα τελεστεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Θα προηγηθεί τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα - Περίπου 6 δισ. λίρες θα κοστίσει η κηδεία της Ελισάβετ και η ενθρόνιση του βασιλιά Κάρολου


Στις 19 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη (08/09) στη Σκωτία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, θα προηγηθεί τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα, ενώ μετά θα ταφεί δίπλα στον Πρίγκιπα Φίλιππο, στην κρύπτη της οικογένειας στο Windsor Castle.

Περίπου 6 δισεκατομμύρια λίρες αναμένεται να κοστίσει η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και η ενθρόνιση του νέου βασιλιά Καρόλου του Γ’, όμως τα έξοδα δεν σταματούν εκεί για τη Βρετανία που καλείται να προβεί σε μια σειρά αλλαγές από τα χαρτονομίσματα μέχρι τα… ταχυδρομικά κουτιά.

Μεταξύ αυτών που θα πρέπει να αλλάξουν μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου είναι το βασιλικό έμβλημα που διακρίνεται σε κυβερνητικά κτίρια, στολές, βασιλικά και κρατικά έγγραφα και αντικείμενα που σχετίζονται με την οικογένεια. Το βασιλικό έμβλημα.

Ακόμα αλλαγή θα χρειαστούν και τα ταχυδρομικά κουτιά της Royal Mail, που φέρουν το έμβλημα ERII, που σημαίνει Ελισάβετ Βασίλισσα Β. Τα νομίσματα με το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ θα συνεχίσουν να εκδίδονται για το υπόλοιπο του 2022, ενώ στη συνέχεια τα νέα νομίσματα θα έχουν το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου. Τα υπάρχοντα νομίσματα θα παραμείνουν σε κυκλοφορία για αρκετά ακόμα χρόνια.

Και τα γραμματόσημα θα αλλάξουν ώστε να φέρουν τα πορτρέτα του νέου βασιλιά. Τέλος αλλαγή θα γίνει και στα διαβατήρια που σήμερα εκδίδονται στο όνομα της «Αυτής Μεγαλειότητας» και θα πρέπει να μετατραπούν σε «Αυτού Μεγαλειότητας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)