to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βασίλης Βασιλικός: Αδιανόητη η δήλωση Μητσοτάκη για τον 17χρονο και τον Λαμπράκη

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου εμφανίστηκε ο Καβαλιώτης συγγραφέας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλης Βασιλικός, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας κι τον Ευριπίδη Ταρασίδης


Ο κ. Βασιλικός, σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι «γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ» αλλά γιατί «με την επάνοδο της δεξιάς», συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι το μέτωπο και πως η διαφορά μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς είναι η κοινωνική ευαισθησία. «Μου έγινε η πρόταση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την δέχτηκα με μεγάλη χαρά και τιμή και για μένα και για την πόλη μας» συμπλήρωσε.

Επανέλαβε τη σημασία της πρώτης κατοικίας και της τρίτης ηλικίας, συμπληρώνοντας ότι αυτά δεν μπήκαν στη διαπραγμάτευση του πρώτου μνημονίου. «Οι Έλληνες μετά τον εμφύλιο αγωνίστηκαν για να διασφαλίσουν δύο βασικά πράγματα που είναι η τρίτη ηλικία και η κατοικία. Αυτά δεν διαπραγματεύτηκαν στο πρώτο μνημόνιο. Το δεύτερο που ακολούθησε ήταν η εφαρμογή πραγμάτων που γονάτισαν τη μεσαία τάξη, κυρίως με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κληρονομεί αυτό το παρελθόν και προσπαθεί να μείνει εντός της Ευρώπης-οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν αριστερή κυβέρνηση, κυρίως η Γερμανία» σημείωσε.

Χαρακτήρισε ανοησία τη δήλωση Μητσοτάκη σχετικά με το ενδιαφέρον ενός παιδιού 17 χρονών για το τι έγινε το ’63 (έτος της δολοφονίας του Λαμπράκη), αν και εξεπλάγην καθώς δεν γνώριζε την εν λόγω δήλωση. «Είμαι σοκαρισμένος με αυτή τη δήλωση» συμπλήρωσε. «Είναι αδιανόητο αυτό που ειπώθηκε, ειδικά μετά από τόσα χρόνια και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η οικογένεια Μητσοτάκη με την αποστασία, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη» τόνισε.

Ακούστε τη συνέντευξη του Βασίλη Βασιλικού στην εκπομπή Καβάλα στο Κόκκινο (Δευτέρα-Παρασκευή 10-12):

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)