to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βασίλης Μάγγος, πάντα παρών

«Όχι συγκάλυψη! Φτάνει η συγκάλυψη πια!» λέει με όλη τη δύναμη της ψυχής του ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, ο Γιάννης Μάγγος


«Ηαπόλυτη ξεφτίλα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η απόλυτη ξεφτίλα του ελληνικού κράτους... Βασίλης Μάγγος, παρών!» έγραψε σχετικά ο Γιάννης Μάγγος στα social media, καθώς λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, που από νωρίς το πρωί της Τετάρτης είχαν αποκλείσει το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, με την εισαγγελέα να χαρακτηρίζει όχλο που την εμποδίζει να εργαστεί τους συγκεντρωμένους που απαιτούσαν δικαιοσύνη. Την Τετάρτη 15 Μαρτίου ήταν να ξεκινήσει η δίκη τριών αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου ακριβώς έναν μήνα πριν χάσει τη ζωή του, το καλοκαίρι του 2020.

Την ίδια στιγμή που η υπόθεση εκδικάζεται ως πλημμέλημα, η εισαγγελέας Εφετών Λάρισας έχει κάνει δεκτή την προσφυγή της οικογένειας Μάγγου και ζητά να ληφθούν νέες ανακρίσεις για κακουργηματικές πράξεις, όπως τα βασανιστήρια, ενώ βάζει στο κάδρο ακόμα τρεις αστυνομικούς. Η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου ζητάει να μην κλείσει η υπόθεση στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. «Όχι συγκάλυψη! Φτάνει η συγκάλυψη πια!» λέει με όλη τη δύναμη της ψυχής του ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, ο Γιάννης Μάγγος. «Μέσα στον χρόνο αυτό αναμένουμε την αναβάθμιση της κατηγορίας κατά των αστυνομικών σε κακούργημα ύστερα από τη διάταξη της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, που διέταξε τη δικαστική διερεύνηση τέλεσης του κακουργήματος των βασανιστηρίων και ως προς τους ήδη κατηγορουμένους, αλλά και για άλλους αστυνομικούς που εμπλέκονται στον βασανισμό του Βασίλειου Μάγγου» λέει η δικηγόρος Άννυ Παπαρρούσου.

Πέρα από το ρεπορτάζ, όμως, που ελάχιστο χώρο βρίσκει στη θεματολογία των συστημικών ΜΜΕ, εκείνο που κρατάει ζωντανό τον αγώνα για τη δικαίωση του Βασίλη Μάγγου είναι το βουβό πάθος του πατέρα του, που με τη θλιμμένη του μορφή και το ταπεινό πλακάτ που κρατά πάντα δηλώνει παρών, σε κάθε διαδήλωση, σε κάθε πορεία, σε κάθε κοινωνική κινητοποίηση, λέγοντας «Ζητάμε δικαιοσύνη και για το παιδί μας, και για όλα τα παιδιά».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)