to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 26.01.2013

Κοινωνία

Βασίλης Χατζηλάμπρου: «Με υποσχετικές και τον στρατό θα αντιμετωπίσουμε τις ζημιές από την κακοκαιρία;»

Με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας συναντήθηκε ο Β. Χατζηλάμπρου ώστε να ενημερωθεί για τις καταστροφές από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία στην περιοχή.


Με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην περιοχή από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών αλλά και για το σχέδιο που υπάρχει αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών, εν όψει και της αυριανής επίσκεψής του στην Κλειτορία.

Από την ενημέρωση προκύπτει ότι οι καταστροφές είναι εκτεταμένες, με τα βασικά προβλήματα να εντοπίζονται στην Κλειτορία, όπου χθες κατέρρευσε ολοσχερώς η γέφυρα, στην Παλαιά Εθνική Οδό, που παραμένει κλειστή στο ύψος του Πλατάνου λόγω των κατολισθήσεων, και στη γέφυρα του Πείρου στο ύψος του Αλισσού.

Σχολιάζοντας τα τεράστια αδιέξοδα που έχει φέρει η περικοπή της χρηματοδότησης στην αυτοδιοίκηση, ο Β. Χατζηλάμπρου δήλωσε:

«Ο μηδενισμός των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο της. Κατέρρευσε η γέφυρα στην Κλειτορία και στέλνουν τον στρατό για να βρεθεί λύση. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε: στις εποχές των πρώτων υποδομών του ελληνικού κράτους.

Πιστή στις επιταγές δανειστών και τοκογλύφων, εξακολουθώντας να μοιράζει δισεκατομμύρια στις τράπεζες, η συγκυβέρνηση της τρόικας δεν δίνει δεκάρα για τον πολίτη, δεν δίνει δεκάρα για την επαρχία και την περιφέρεια. Αν πνίγεται, αν δεν έχει δρόμους, αν, αν, αν…

Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός και το νοικοκύρεμα που επικαλούνται. Ακόμα κι αν ο στρατός ανταποκριθεί σήμερα, είναι ζήτημα ποιες υποδομές θα έχουμε έως του χρόνου τέτοια εποχή. Γιατί τα μνημόνια και η πολιτική τους είναι η μεγαλύτερη καταστροφή».


Πηγή: patrastimes.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)