to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:39 | 09.11.2019

Κοινωνία

Βαρύτατες κατηγορίες κατά τεσσάρων για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Για βαρύτατες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».


Υπενθυμίζεται πως επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκε στον Χολαργό και ευρύτερα στην Αττική, σχετικά με τον εντοπισμό στοιχείων της οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:

-των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ' εξακολούθηση

-της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και

-της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας, όπου τους ανέμεναν αρκετοί φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι κατά την προσαγωγή φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)