to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:42 | 25.08.2022

Κοινωνία

Βαρύ πένθος στις ένοπλες δυνάμεις: Νεκρή πρωτοετής δόκιμος του ναυτικού από αδιευκρίνιστο πυρετό

Στο πένθος βυθίστηκαν οι ένοπλες δυνάμεις μετά τον τραγικό θάνατο μιας πρωτοετούς Ναυτικής Δοκίμου κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων - Κοινή δήλωση Θ. Δρίτσα και Γ. Τσίπρα


Η νεαρή κοπέλα επέβαινε στο πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». Την Τρίτη διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης της Ιταλίας, καθώς παρουσίασε πυρετό και μάλιστα «αγνώστου αιτιολογίας». Την Τετάρτη η κλινική εικόνα της κοπέλας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ειδικότερα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Η πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας, την Τρίτη 23 Αυγούστου, καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας.

Τις πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) όπου κατέληξε τις πρωινές ώρες σήμερα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ. Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.».

Γ. Τσίπρας - Θ. Δρίτσας: Συλλυπητήρια για τον χαμό της ναυτικής δοκίμου

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν ο Γιώργος Τσίπρας και ο Θοδωρής Δρίτσας, τομεάρχες Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ξαφνική και αδόκητη απώλεια της νεαρής ναυτικής δοκίμου:

«Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, στους οικείους και στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, για τη Ναυτική Δόκιμο που κατέληξε αιφνιδίως σε νοσοκομείο της Νάπολης μετά από εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας που παρουσιάστηκε στη διάρκεια Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής.

Ζητούμε τη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας του αιφνίδιου θανάτου της καθώς και τις απαραίτητες απαντήσεις για το αν συνδέεται η περίπτωση της με τους δύο άλλους Ναυτικούς Δοκίμους που βρίσκονται υπό παρακολούθηση με παρόμοια συμπτώματα, καθώς και αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, η στελέχωση και η ετοιμότητα για την έγκαιρη διάγνωση, περίθαλψη και αντιμετώπιση του περιστατικού επί του πλοίου, αρχή που πρέπει να αποτελεί τον κανόνα σε κάθε εκπαιδευτική πλεύση στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Πηγή: Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)