to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:35 | 04.04.2017

Διεθνή

Βρετανία: Μεγαλώνει ο κατάλογος των κατηγορούμενων για την επίθεση στον πρόσφυγα - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ο 17χρονος υπέστη κατάγματα στο κρανίο και σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο από την επίθεση, που περιλάμβανε επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.


Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έξι άτομα, ηλικίας από 15 έως 22 ετών, προστέθηκαν στον κατάλογο των ατόμων που κατηγορούνται για την «βάναυση» επίθεση ενάντια σε έναν έφηβο αιτούντα άσυλο στο νότιο Λονδίνο, που οι αρχές τόνισαν ότι είναι τυχερός που επέζησε.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Σκότλαντ Γιαρντ) εκτιμά ότι συνολικά 20 άτομα συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ χθες η αστυνομική επιθεωρήτρια Τζέιν Κόριγκον υποστήριξε ότι περίπου 30 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο 17χρονος Κουρδοϊρανός, που τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ως Ρεκέρ Αχμεντ, δέχτηκε επίθεση από την ομάδα ατόμων, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς περίμενε σε μια στάση λεωφορείου, μαζί με δύο φίλους του κοντά σε μια παμπ στο Κρόιντον.

Η αστυνομία τόνισε ότι οι φερόμενοι δράστες ρώτησαν το θύμα ποιά είναι η καταγωγή του και μόλις διαπίστωσαν ότι είναι αιτούντας άσυλο, τον κυνήγησαν και εξαπέλυσαν μια βάναυση επίθεση.

Ο 17χρονος υπέστη κατάγματα στο κρανίο και σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο από την επίθεση, που περιλάμβανε επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Bus stop in Croydon

Χθες πέντε άτομα, ηλικίας από 20 έως 24 ετών, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορίες διάπραξης βίαιης επίθεσης. Σύμφωνα με τις αρχές, οκτώ ακόμη άτομα που κατηγορούνται για την επίθεση, ανάμεσα τους δύο έφηβα αγόρια 15 ετών και 17 ετών και μια 17χρονη, αναμένονταν να οδηγηθούν σήμερα στο δικαστήριο, με την ίδια κατηγορία.

Δύο άνδρες και ένας από τους εφήβους κατηγορούνται επίσης για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα.

«Ένας αριθμός ατόμων εμφανίστηκε για να βοηθήσει το θύμα, που κειτόταν αναίσθητος στο έδαφος», ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας πως οι δράστες έφυγαν κατευθυνόμενοι προς μια παμπ.

Οι δύο φίλοι του θύματος κατάφεραν να διαφύγουν και υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Με ανάρτηση του στο twitter μετά την επίθεση ο τοπικός βουλευτής Γκάβιν Μπάργουελ χαρακτήρισε «αποβράσματα» τους δράστες, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεσμεύτηκε οι δράστες να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Παράλληλα, τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρερμι Κόρμπιν μέσω του Twitter:

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, The Guardian

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)