to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 16.09.2022

Πολιτική

Βαρουφάκης στη ΔΕΘ: Οι προγραμματικές συμφωνίες γίνονται πριν τις εκλογές

Για ένα προοδευτικό μέτωπο που θα χτιστεί πριν και όχι μετά τις εκλογές, μίλησε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξη τύπου, στη ΔΕΘ.


Ο σχηματισμός ενός προοδευτικού μετώπου θα τιμούσε τόσο τη διαδικασία της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές, όσο και θα σήκωνε το γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός προς την αντιπολίτευση, ανέφερε μεταξύ άλλων, εχθές Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΜεΡΑ25 στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ.

«Το προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα συντάσσεται πριν τις εκλογές και τίθεται υπ' όψη του λαού πριν τις εκλογές, το προοδευτικό μέτωπο δεν χτίζεται μετά την κάλπη, χτίζεται πριν από τις εκλογές» υπογράμμισε.

Αρνούμαστε συγκυβέρνηση χωρίς συνεκτικό προεκλογικό πρόγραμμα

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 σημείωσε, «όποιες και όποιοι θέλουμε να ανατρέψουμε τη Δεξιά, καλούμαστε να απαντήσουμε στο κυβερνητικό πρόγραμμα της “Μητσοτάκης ΑΕ” με συνεκτικό, σοβαρό προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα, η εκπόνηση του οποίου δημιουργεί, εκ των πραγμάτων, προϋποθέσεις για την συγκρότηση προοδευτικού μετώπου».

«Μόνο έτσι θα τιμήσουμε την απλή αναλογική και θα σηκώσουμε το γάντι που ρίχνει ο κ. Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει για το ΜέΡΑ25 προοδευτική κυβέρνηση χωρίς προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα, η εκπόνηση του οποίου μόνο προεκλογικά μπορεί να γίνει. Συνεπώς, το ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσει κάθε συγκυβέρνηση χωρίς συνεκτικό προεκλογικό πρόγραμμα» πρόσθεσε.

Βασικό πολιτικό ζήτημα η «τριπλή απειλή»

Σε άλλο σημείο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση της χώρας , τονίζοντας ότι «μετά από δεκατρία χρόνια βάρβαρης λιτότητας και φτωχοποίησης», ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος «μία τριπλή απειλή», ένα «νέο ενεργειακό και πληθωριστικό σοκ τρείς φορές μεγαλύτερο από εκείνο της δεκαετίας του 1970», μια νέα λιτότητα που «θα βαθύνει την χρεοδουλοπαροικία» και ένα «νέο παρακράτος της Δεξιάς, που τρία χρόνια τώρα στήνει επιμελώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Υποστήριξε, ότι καθώς η κυβέρνηση δανείζεται πάνω από δύο δισ. το μήνα για να δίνει επιδόματα επειδή «αρνείται να βάλει το χέρι, στην τσέπη των ολιγαρχών», το μόνο που απομένει να κάνουν οι «συγκυβερνήτες», μετά τις εκλογές, «μετά το σχηματισμό της επόμενης συγκυβέρνησης» είναι: «νέοι φόροι, νέες περικοπές, νέα στυγνή λιτότητα για τους πολλούς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)