to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 22.05.2013

Κοινωνία

Βαρνάβας: Οι κυβερνητικοί φωστήρες δεν εφαρμόζουν ούτε τον κανόνα 1/5 (και μεταγενέστερα 1/10) στην αναπλήρωση των κενών στο ΕΣΥ

Δήλωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα


Από την αναγγελία των μνημονίων στο Καστελόριζο μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από το ΕΣΥ 3000 μόνιμοι γιατροί. Οι περισσότεροι συνταξιοδοτήθηκαν, αρκετοί όμως παραιτήθηκαν και πήραν των οματιών τους.

Απεναντίας δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού. Μόνον επικουρικοί  καλούνται να καλύψουν τα κενά και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαμε ακόμη και προκηρύξεις γιατρών με μπλοκάκι, οι οποίες δεν ευοδώθηκαν.

Είναι προφανές πως σε αντικείμενα υψηλής εξειδίκευσης όπως η ιατρική, δεν είναι δυνατόν να καλύψεις κενά με γιατρούς που έχουν θητεία ενός έτους και προσλαμβάνονται με γλίσχρες αποδοχές, ενώ μένουν απλήρωτοι για τις ατελείωτες εφημερίες που πραγματοποιούν.

Οι κυβερνητικοί φωστήρες δεν εφαρμόζουν ούτε τον κανόνα 1/5 (και μεταγενέστερα 1/10) στην αναπλήρωση των κενών στο ΕΣΥ, ενώ όποτε δημοσιεύουν πίνακες ενδιαφέροντος για επικουρικούς το κάνουν με επικοινωνιακό θόρυβο προκειμένου να συγκαλύψουν την τραγικά απαράδεκτη πολιτική τους (κλικ εδώ).

Η ΟΕΝΓΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη στελέχωση του ΕΣΥ. Δεν θα σταματήσουμε να τις επαναλαμβάνουμε διαρκώς, πράγμα που συνέβη και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου. Και τούτο διότι πιστεύουμε πως αποτελούν κρίσιμο ζήτημα επιβίωσης του ελληνικού λαού στις τραγικές συνθήκες που βιώνει.


Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να προκηρύξει άμεσα όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να στελεχώσει Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μόνιμο προσωπικό, ώστε να ορθοποδήσει το ΕΣΥ που καταρρέει.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)