to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:08 | 24.04.2013

Κοινωνία

Βαρνάβας: Ανεπίτρεπτο να παίζονται πολιτικά παιχνίδια με τη ζωή ενός τρίχρονου παιδιού

Να σταματήσει τα πολιτικά παιχνίδια και να προβεί τάχιστα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να χειρουργηθεί τρίχρονο κοριτσάκι στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» καλεί τον κ. Λυκουρέντζο ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.


Διαβάστε τη δήλωση Βαρνάβα: 

"Δεν έχουν τελειωμό οι μεθοδεύσεις του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» σχετικά με το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα.

Μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε για την περιπέτεια που υφίσταται τρίχρονο κοριτσάκι το οποίο κινδυνεύει να καταλήξει εάν μείνει ανεγχείρητο, περιμέναμε το παιδί να εισαχθεί άμεσα στο  Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του «Αγία Σοφία» και να χειρουργηθεί.

Εξάλλου Διοίκηση και υπουργείο δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο Τμήμα επανήλθε εδώ και μήνες σε κανονική λειτουργία.

Κι όμως. Ο κ. Λυκουρέντζος προωθεί το παιδί στο Ωνάσειο και ζητά να μεταβούν εκεί οι γιατροί του «Αγία Σοφία» για να το χειρουργήσουν,  χωρίς όμως να δίνει ρητή εντολή να προβούν σε τέτοια ενέργεια που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.

Συγκεκριμένα, πέραν των τεράστιων δυσκολιών που υπάρχουν στο να διεκπεραιωθεί από γιατρούς του ΕΣΥ μια τόσο βαριά επέμβαση στο άγνωστο γι αυτούς περιβάλλον ενός ιδιωτικού Νοσοκομείου, υφίσταται ένα επιπλέον ερώτημα: τη μετεγχειρητική πορεία του παιδιού ποιος θα την αναλάβει; Μήπως σκέφτονται να μετακινήσουν μόνιμα γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ στο ιδιωτικό Νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλεύουν εκεί τα χειρουργημένα παιδιά;

Επειδή πρόκειται για μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο κυρίως το παιδί, αλλά και τους γιατρούς του ΕΣΥ, για τούτο και καλούμε την πολιτική ηγεσία και τη Διοίκηση να προβούν τάχιστα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να χειρουργηθεί το παιδί στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Είναι ανεπίτρεπτο να παίζονται πολιτικά παιχνίδια με τη ζωή ενός τρίχρονου παιδιού."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)