to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:53 | 09.07.2021

Κοινωνία

Βανδαλισμοί, βία και όπλα κατά οικογενειών από την ΕΛΑΣ σε καταυλισμό Ρομά στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Προκλητική αστυνομική αυθαιρεσία και βία σε καταυλισμό Ρομά στο Ζευγολατιό Κορινθίας καταγγέλλει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ


Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ καταγγέλλει περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια  της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάτης 7/7 στο πλαίσιο «αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και παραβατικών συμπεριφορών».

Όπως καταγγέλλει η  ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: «Με μεγάλη δυσαρέσκεια πληροφορήθηκε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της αστυνομικής επιχείρησης. Ειδικότερα, σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί αφού έσπασαν όσες κάμερες βρίσκονταν στα σπίτια της περιοχής, προκάλεσαν πολλές υλικές φθορές σε σπίτια και αμάξια. Χτύπαγαν και σημάδευαν με όπλα γονείς μπροστά στα παιδιά τους, ενώ ένας μανάβης καταγγέλλει ότι του έσπασαν το πόδι και κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου του πήραν 360€ που είχε πάνω του.

Τέτοια περιστατικά προκαλούν απέχθεια απ’ όπου κι αν προέρχονται. Όπως καταδικάζουμε απερίφραστα την παραβατικότητα, έτσι καταδικάζουμε και την αστυνομική αυθαιρεσία, την αστυνομική βία και τον αντιτσιγγανισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Τα όργανα της τάξης πρέπει να μας προκαλούν ασφάλεια κι όχι υλικές, σωματικές και ψυχικές βλάβες. Χρειάζεται αναδιαμόρφωση του όλου συστήματος και οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ αστυνομίας και κοινότητας. Για το λόγο αυτό έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων στους αρμόδιους και παραμένουμε στην απόλυτη διάθεσή τους για να σταματήσουμε να είμαστε πια μάρτυρες τέτοιων ανεκδιήγητων περιστατικών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)